opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Paddo’s en truffels wederom de veiligste drugs ter wereld

paddo truffels veilig

Hoe veilig is het gebruik van paddo’s of truffels? Het is een vraag die regelmatig voorbij komt, maar waar eigenlijk een heel eenvoudig antwoord op te geven is. Mocht je je namelijk zorgen maken over het gebruik van paddo’s of truffels, dan is dat misschien zelfs wel vrij ongegrond. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat paddo’s - en daarmee ook magic truffels - de veiligste drugssoort ter wereld is. 

Global Drug Survey

Een recente wereldwijde drugsenquête van de Global Drug Survey 2019 toonde bijvoorbeeld aan dat bij het gebruik van psilocybine hallucinogene paddestoelen veruit het minst acute hulp nodig was in vergelijking met andere soorten drugs. Van de meer dan 12.000 mensen die rapporteerden dat ze paddo’s hadden gebruikt, zei slechts 0,4% dat ze dringend medische hulp nodig hadden - minstens vier keer minder snel dan bij het gebruik van MDMA, LSD en cocaïne.

"Paddestoelen zijn een van de veiligste geneesmiddelen ter wereld", zegt Adam Winstock, een psychiater die adviseur en verslaafde is van de Global Drug Survey. Hij wijst erop dat mensen die de verkeerde paddenstoelen plukken en eten, meer risico lopen. De Global Drug Survey bekeek ruim 123.000 deelnemers in meer dan 30 verschillende landen, wat het de grootste drugsenquete maakt. Het behandelde allerlei aspecten, waaronder op gebied van positieve en negatieve effecten die gebruikers van bepaalde drugs-soorten ondervinden. 

Paddo’s veruit de veiligste drugs

De resultaten van de Global Drug Survey wijzen al enkele jaren lang op rij uit dat paddo’s en psilocybine-houdende sclerotia veruit de veiligste drugssoort zijn om te gebruiken, zelfs nog veiliger dan het toch al onschuldige cannabis. Over het algemeen zeiden 28.000 mensen dat ze op enig moment in hun leven paddo's hadden genomen, met 81,7% op zoek naar een "gematigde psychedelische ervaring" en een "verbetering van milieu en sociale interacties".

Psychiater Winstock merkt overigens wel op dat alhoewel paddo’s de veiligste drugssoort zijn, het gebruik ervan niet helemaal zonder risico is. “Gecombineerd gebruik met alcohol en gebruik binnen risicovolle of onbekende omgevingen verhogen de kans op schade, meestal verwondingen door ongevallen, paniek en verwarring, desoriëntatie en angst om de geest te verliezen." Zijn advies is om je psychedelische reis zo goed mogelijk te plannen en je paddo’s of truffels van een betrouwbare bron te halen. 

Geen toxiciteit én dodelijke dosis

Een medicijn waarbij veel vaker medische hulp wordt ingeschakeld, is bijvoorbeeld LSD. Van de bijna LSD-gebruikers die deelnamen aan het onderzoek, meldde ongeveer 0,9% van hen dat ze op zoek waren naar medische noodhulp, twee keer zoveel als gebruikers die paddo’s hadden gebruikt. Het voordeel van zowel LSD als paddo’s is echter dat er geen sprake is van toxiciteit, en dat de effecten na enkele uren uit je systeem zijn. "Er is geen dodelijke dosis bekend voor LSD of pure psilocybine," zegt Winstock hierover. De gevaarlijkste drugs-soort in het rijtje is heroïne, die met 13.6% veruit de meeste nood voor medische hulp veroorzaakt, opgevolgd door methamphetamine met 3,2%. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.