opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Psilocybine-therapie nu mogelijk in Canada

paddo therapie

Waar Nederland op gebieden van legalisatie en gedoging rondom drugsgebruik altijd aan de top heeft gestaan, lijken we nu wereldwijd flink ingehaald te worden. Cannabis is in flink wat Amerikaanse staten legaal, en nu biedt een Canadese kliniek ook nog eens heuse psychedelische therapieën aan. 

Lees ook: Is dit hét geheim voor ouderen om gelukkiger te zijn?

Eerste officiële paddo-behandeling

De ATMA Urban Journey Clinic in Calgary, Alberta, is de eerste kliniek die federaal goedgekeurde psychedelische therapie aanbiedt, een maand nadat een zekere Tony White een officiële behandeling met paddo's onderging.

Gelooft wordt dat psilocybine, een actief ingrediënt in onder andere paddo’s, zou kunnen helpen bij het bieden van palliatieve zorg aan terminale kankerpatiënten. Dit is het resultaat van decennia aan onderzoek en klinische proeven, maar vooralsnog zijn deze studies nog volop aan de gang. Echt wetenschappelijk uitsluitsel of het ook écht werkt, is er nog niet. Toch gaan ze in Canada vast van start, en heeft het Amerikaanse FDA psilocybine ook als ‘breakthrough therapy’ bestempeld. Dit zou het proces van ontwikkeling én goedkeuring van middelen rondom psilocybine moeten versnellen. 

Lees ook: Speed gebruiken? Neem liever dit natuurlijke alternatief!

Tegenovergestelde van huidige therapie

David Harder, de CEO van de kliniek, vertelt erover: “Het is een beetje het tegenovergestelde van wat een typisch antidepressivum of psychotische medicatie zou doen. Meestal zullen ze onderdrukken of verdoven wat er in je emoties en geestelijk lichaam gebeurt, terwijl de psychedelica die dingen echt naar boven halen en een therapeut in staat stellen om met je samen te werken en niet alleen te onderdrukken wat je tegenhoudt, bijvoorbeeld bij depressie of angst en PTSS.

Tony White, een man die de paddo-therapie reeds onderging, zegt dat de therapie hielp een deel van zijn angsten weg te nemen die hij had ervaren sinds hij zijn diagnose kreeg. De therapie staat onder toezicht van Chief Medical Officer Dr. Ravinder Bains, en er zullen alleen paddo's worden gebruikt, aangezien andere psychedelica fentanyl en andere snijmiddelen kunnen bevatten, die gevaarlijk kunnen zijn.

Lees ook: Zo verbetert muziek de therapeutische effecten van je paddo-trip

‘Het is een paddenstoel - je kunt het gewoon zien’

Harder zegt hierover: 'Het is een paddenstoel. Je kunt het dus echt zien. Het is een gedroogde paddenstoel. Dus dat is waar Health Canada zegt dat het een veel minder risico is dan bijvoorbeeld sommige van de witte poedermedicijnen die als psychedelica worden gebruikt”. Hij voegde eraan toe: “De studies zijn gedaan. We weten dat dit veilig is. We weten dat dit effectief is. We weten dat het helpt. En met de groeiende geestelijke gezondheidscrisis in ons land weten we dat dit iets is dat echt kan helpen bij de problemen waarmee onze samenleving wordt geconfronteerd”.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.