opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Tussen de vele voedingssupplementen in onze webshop vind je alle soorten die je maar kunt bedenken. Van psychedelic microdosing en helende paddenstoelen tot gezondheidskruiden en energiecapsules. Eén van de supplementen die wellicht wat minder 'speciaal' is, maar wel héél effectief, is er een waarvan je het bijna niet zou verwachten. Maak kennis met onze knoflook extract - het beste van de plant zonder de stinkende adem. Ben jij benieuwd hoe knooflookextract jouw gezondheid kan bijstaan? Lees dan snel verder.

Lees ook: Dit is hoe Reishi lichaam en geest kan bevorderen

Wat is knoflook?

Knoflook is een plant die al eeuwenlang bestaat en waarvan men denkt dat hij in Centraal-Azië ontstaan is, hoewel de plant 'lauk' ook vermeld werd in de Edda, een verzameling literaire en mythologische werken uit het middeleeuwse IJsland, en de Papyrus Ebers uit het Egypte van 3500 jaar geleden. Het is een lid van de narcisfamilie en is verwant met uien, prei en bieslook. Knoflook wordt over de hele wereld verbouwd, maar de belangrijkste producenten zijn China, India en de Verenigde Staten.

Knoflook wordt gebruikt in veel verschillende keukens over de hele wereld. Het is populair in de Indiase, Mediterrane, Aziatische en Mexicaanse keuken. Knoflook is ook populair in Noord-Amerika, waar het gebruikt wordt in gerechten als knoflookbrood, knoflookpuree en knoflooksoep. Daarnaast is knoflook een geweldig ingrediënt om toe te voegen aan welk (wereld)gerecht dan ook. Maar hoe veelzijdig knoflook ook in je gerechten is, is dat niet waar we het vandaag over hebben. Lees snel verder om de gezondheidsvoordelen van knoflook te ontdekken!

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

De gezondheidsvoordelen van knoflook extract

Van knoflook is bekend dat het allerlei gezondheidsbevorderende effecten heeft. In Rusland wordt knoflook ook wel 'penicilline voor de armen' genoemd. Er is bijvoorbeeld enig wetenschappelijk bewijs voor de cholesterolverlagende en bloeddrukverlagende effecten van knoflook, terwijl dit minder aanwezig is voor andere toegeschreven voordelen zoals het bestrijden van verkoudheid en soms zelfs kanker.

Van knoflook is bekend dat het het immuunsysteem helpt stimuleren. Een manier waarop knoflook dit doet is door de aanmaak van witte bloedcellen te stimuleren, dat zijn de cellen die infecties bestrijden. Knoflook bevat ook verbindingen die helpen bepaalde bacteriën en virussen te doden. Dit maakt knoflook volgens velen tot een waardevol hulpmiddel bij het helpen bestrijden van infecties.

Van knoflook is in sommige studies daarnaast aangetoond dat het bij regelmatige inname helpt het cholesterolgehalte in het bloed te verlagen. Een studie toonde aan dat het innemen van knoflookextract gedurende 12 weken resulteerde in een aanzienlijke verlaging van het totale cholesterolgehalte en het LDL-cholesterolgehalte. Een andere studie toonde aan dat knoflookpoeder net zo effectief was als sommige voorgeschreven middelen bij het verlagen van het cholesterolgehalte. Dit maakt knoflook tot een mogelijke natuurlijke behandeling voor mensen met een hoog cholesterolgehalte, hoewel sommige recente studies weer geen of minder effecten laten zien.

Lees ook: Nieuw onderzoek suggereert dat psychedelica kunnen zorgen voor een betere mentale gezondheid

Knoflook extract: wel de voordelen, niet de nare geur!

Let's face it, knoflook smaakt héérlijk, maar het laat je wel achter met een verschrikkelijke stinkadem. Knoflook extract lost dit probleem op als je toch wilt profiteren van de voordelen van knoflook zonder de nare geurtjes. De gelcapsules in onze webshop bevatten alleen natuurlijke ingrediënten en daarnaast geen additieven. Daarnaast bieden we ook knoflook extract aan als tinctuur.

De anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen en andere voordelen van knoflook die hierboven vermeld staan verdwijnen niet met knoflookcapsules of tincturen, dus je geniet gewoon van dezelfde gezondheidsvoordelen als wanneer je rauwe of gekookte knoflook gegeten zou hebben. Het toevoegen van knoflook extract capsules aan je dieet is dus een goede manier om wat meer knoflook aan je leven toe te voegen!

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Extra informatie

Knoflook is in de loop der jaren uitvoerig bestudeerd, maar er zijn nog steeds veel vragen rond het gebruik als supplement omdat het mogelijk kan interfereren met bepaalde medicijnen zoals bloedverdunners en diuretica. Bovendien moeten mensen die bloedingsstoornissen hebben voorzichtig zijn met het consumeren van grote hoeveelheden knoflook, vanwege de bloedstollende werking van hun medicatie.

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde, evenwichtige voeding waarvoor voedingssupplementen geen vervanging vormen. Buiten bereik van jonge kinderen houden. Aanbevolen dagelijks dosering niet overschrijden. Koel, droog en donker bewaren. In geval van medische complicaties, medicijngebruik, zwangerschap of borstvoeding voor gebruik eerst je arts, apotheker of deskundige consulteren. Stop direct het gebruik als je ongewenste bijwerkingen van dit product ervaart. 

Tags

  • Alle blogs (488)