opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1691 reviews

Ben je op zoek naar supplementen voor je lichaam en geest? Dan zit je hier op Dutch-Smart helemaal goed! Een van de nieuwste supplementen die we hebben toegevoegd is Reishi. Reishi is een soort medicinale paddenstoel die al eeuwenlang als geneeskrachtig supplement gebruikt wordt.

Gedacht wordt dat deze bijzondere schimmel een aantal geweldige voordelen biedt, waaronder het verminderen van ontstekingen, het stimuleren van het immuunsysteem, en het leveren van een bijdrage aan een goede nachtrust. Extract capsules gemaakt van Reishi paddenstoelen zijn nu in onze healthshop verkrijgbaar en kunnen gemakkelijk aan je dagelijkse routine worden toegevoegd. Vandaag vertellen we je waarom je dat zou moeten doen!

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

De effecten van Reishi extract in het kort

Hoewel we hieronder verder en dieper ingaan op de effecten van deze paddenstoel, hebben we hier alvast een kleine samenvatting van de effecten ervan. Reishi kan namelijk hulp bieden bij:

  • Ondersteuning van de gezondheid, hart en bloedvaten doordat Reishi het zuurstoftransport optimaliseert.
  • Werkt tegen verschillende soorten ontstekingen en helpt met het voorkomen hiervan.
  • Tijdens drukke periodes kan Reishi een ondersteuning geven om met de bijkomende stress om te gaan.
  • Reishi kan meewerken aan een goede nachtrust, waardoor het lichaam zich beter kan herstellen.
  • Bij het regelmatig nemen van Reishi kan de hormoonhuishouding in evenwicht worden gebracht

Lees ook: Royal Fungi: maak kennis met 5 bijzondere medicinale paddenstoelen

Wat is Reishi?

Reishi paddenstoelen, in het Chinees ook wel Ling Zhi genoemd, worden in Azië al meer dan tweeduizend jaar medicinaal gebruikt. Het komt in verschillende vormen, zoals Reishi capsules, Reishi poeder en Reishi tinctuur. De paddenstoel groeit vooral op de stammen en takken van bomen in de subtropische en gematigde zones van de wereld. Reishi is een polypore paddenstoel, wat betekent dat hij een sponsachtige onderkant heeft die voedingsstoffen uit zijn gastheerboom opneemt. De paddenstoel heeft een lange en gevarieerde gebruiksgeschiedenis in de traditionele geneeskunde, waar hij gebruikt werd om van alles te behandelen, van vermoeidheid en angst tot astma en kanker - hoewel wetenschappelijk bewijs voor de effecten hiervan nog ontbreken.

Het eerste geregistreerde gebruik van Reishi paddenstoelen in de Traditionele Chinese Geneeskunde stond in de Shennong Bencao Jing, een oude farmacopee die dateert uit de eerste eeuw na Christus. De Shennong Bencao Jing beschreef hoe Reishi gebruikt werd voor de behandeling van allerlei aandoeningen, waaronder malaria en zweren. In de eeuwen daarna werden nog meer toepassingen voor deze schimmel gesuggereerd - van het behandelen van hepatitis tot het opvoeren van prestaties bij mannen.

In de Traditionele Chinese Geneeskunde is Reishi of Ling Zhi een van de 50 fundamentele kruiden waarvan gezegd wordt dat ze een noodzakelijk onderdeel van een gezond dieet vormen. Beoefenaars van Traditionele Chinese Geneeskunde geloven dat het kan helpen beschermen tegen ontstekingen en zwellingen verminderen. Sommige beoefenaars geloven ook dat het anti-tumor eigenschappen zou kunnen hebben.

Lees ook: Verbeter je gezondheid met de krachten van Turkey Tail

Wat doet Reishi?

Van de polysachariden die in Ling Zhi paddenstoelen worden aangetroffen is aangetoond dat ze het immuunsysteem ten goede komen door activerende neutrofielen, Natural Killer cellen en macrofagen. Dit zijn allemaal vitale onderdelen van het immuunsysteem van het lichaam.

Een van de belangrijkste voordelen van Reishi is het vermogen om een goede nachtrust te bevorderen. Door de hormoonhuishouding van het lichaam te helpen reguleren, kan Reishi helpen zorgen dat je de diepe, rustgevende slaap krijgt die je nodig hebt om te herstellen en te verjongen. Dit maakt het een uitstekend supplement om in te nemen tijdens drukke periodes of wanneer je veel stress hebt. Reishi innemen voor het slapen gaan kan mogelijk helpen om fris en energiek wakker te worden.

De paddenstoel heeft antioxiderende effecten omdat hij de enzymproductie in de lever stimuleert die vrije radicalen neutraliseert. Daarom wordt gedacht dat Reishi bescherming kan bieden tegen schade door gifstoffen en verontreinigende stoffen. Het bevat ook een eiwit dat Ling Zhi-8 proteïne heet waarvan soms wordt beweerd en gedacht dat het de groei van kankercellen af zou kunnen remmen door bepaalde signaalwegen te blokkeren.

Ander onderzoek naar uit Reishi geïsoleerde chemische verbindingen heeft aangetoond dat sommige van deze anti-tumor eigenschappen hebben - hoewel de meeste van deze studies op dieren werden uitgevoerd. Bovendien zijn sommige uit Ling Zhi paddestoelen geïsoleerde extracten met succes gebruikt om medicijnresistente tuberculose bij muizen te bestrijden. Deze resultaten beloven uiteraard niets over het effect op mensen.

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Probeer Reishi eens uit!

Reishi extract capsules of andere varianten kunnen een effectieve manier zijn om dit natuurlijke geneeskrachtige supplement in je dagelijkse gezondheidsroutine op te nemen. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe manier om ontstekingen te bestrijden, een betere nachtrust of gewoon meer medicinale paddestoelen in je dieet wilt opnemen, neem vandaag nog even de tijd om in onze online winkel rond te snuffelen!

 

Tags

  • Alle blogs (488)