opc_loader
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Nieuw onderzoek suggereert dat psychedelica kunnen zorgen voor een betere mentale gezondheid

Nieuw onderzoek suggereert dat psychedelica kunnen zorgen voor een betere mentale gezondheid

Een nieuwe studie gepubliceerd in het Journal of Humanistic Psychology werpt licht op het mechanisme dat het gebruik van psychedelica verbindt met een betere geestelijke gezondheid. De studie vond bewijs van een fenomeen waarbij het gebruik van psychedelica de spiritualiteit verhoogt en op zijn beurt leidt tot betere emotieregulatie. Verbeterde emotieregulatie hangt vervolgens weer samen met een verminderde aanwezigheid van depressie, angst, en eetstoornissen.

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Het mechanisme achter psychedelica en mentale gezondheid

Psychedelische middelen zoals psilocybine en ayahuasca worden al duizenden jaren gebruikt bij spirituele ceremonies in niet-westerse culturen. De laatste jaren trekken psychedelica veel de aandacht van westerlingen en is de wetenschappelijke interesse in de medicinale effecten van deze drugs weer opgedoken. Terwijl studies zijn begonnen om therapeutische effecten aan het licht te brengen, blijft het mechanisme achter deze effecten grotendeels een mysterie. Maar wellicht komt daar verandering in.

Onderzoeksauteurs Adele Lafrance en haar collega's zeggen dat verhoogde spiritualiteit en verbeteringen in emotieregulatie belangrijke bijwerkingen zijn van het gebruik van psychedelica. De onderzoekers stelden voor dat het gebruik van psychedelica in verband kan worden gebracht met een positieve geestelijke gezondheid door een verhoogde spirituele verbinding, wat vervolgens de regulering van emoties vergemakkelijkt.

Lees ook: Amerikaanse overheid steunt na 50 jaar weer psychedelisch onderzoek

Spiritualiteit en emotieregulatie

Om deze hypothese te testen vroegen ze deelnemers die psilocybine (psychedelische paddestoelen of 'paddo's'), ayahuasca (een brouwsel van twee planten in Zuid-Amerika dat bij consumptie psychedelische effecten veroorzaakt) of een placebo kregen, een zelfgerapporteerde enquête in te vullen over spiritualiteit en emotieregulatie. De deelnemers rapporteerden hun levenslange psychedelische gebruik en beoordeelden hun spiritualiteit. Ze voltooiden ook metingen van problemen met emotieregulatie, depressie, angst en eetstoornissen.

In totaal werden voor dit onderzoek 159 gebruikers van psychedelica ondervraagd. 96% daarvan had in het verleden psilocybine gebruikt, de werkzame stof in paddo's en magic truffels. 33% van de deelnemers had méér dan een type psychedelica gebruikt. Met behulp van regressieanalyses ontdekten de onderzoekers dat deelnemers die vaker psychedelica gebruikten een grotere spiritualiteit rapporteerden, en dat degenen met een grotere spiritualiteit minder problemen hadden met emotieregulatie. 

Ze ontdekten ook dat deelnemers met meer problemen met het reguleren van hun emoties hogere scores voor depressie, angst en ongeordend eten hadden. Met andere woorden, deelnemers met minder problemen met emotieregulatie hadden een betere mentale gezondheid. 

Lees ook: Mike Tyson stort zijn kapitaal in psychedelisch onderzoek

Steeds meer veelbelovend psychedelisch onderzoek

De auteurs van het onderzoek zeggen dat hun bevindingen bijdragen aan het bestaande bewijs dat psychedelica therapeutische voordelen bieden. "Onze bevindingen suggereren dat psychedelica een positieve geestelijke gezondheid kunnen bevorderen door een verhoogde spiritualiteit en emotieregulatie," zegt een van de onderzoekers. "Deze studie geeft verdere steun aan het idee dat psychedelica gebruikt zouden kunnen worden als hulpstoffen bij psychotherapie."

Toch was er ook een kanttekening: de studie was cross-sectioneel, wat het moeilijk maakt om causaliteit tussen variabelen af ​​te leiden. Ze wijzen verder op de noodzaak om meer diverse groepen te bestuderen op de effecten van psychedelica.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.