opc_loader
Leeftijdcontrole
Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Amerikaanse overheid steunt na 50 jaar weer psychedelisch onderzoek

Amerikaanse overheid steunt na 50 jaar weer psychedelisch onderzoek

Het is een mooie tijd voor psychedelica. Voor het eerst in ongeveer vijf decennia heeft de Amerikaanse regering namelijk een onderzoek naar psychedelica gefinancierd. Het geld zal gebruikt worden door drie universiteiten: New York University, Johns Hopkins University, en de University of Alabama at Birmingham. Het doel van de beurs is psilocybine te onderzoeken als een potentieel therapeutisch middel voor de behandeling van verslaving.

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Bijzondere voordelen

Psychedelica zijn in de Verenigde Staten al tientallen jaren geclassificeerd als illegale chemische stoffen, waardoor het meeste onderzoek ernaar feitelijk tot stilstand kwam. Ondanks deze voortdurende illegaliteit namen veel mensen toch een risico en ervaren ze dankzij praktijken zoals 'microdosing' of heuse paddo-trips talloze voordelen zoals een verbeterde geestelijke gezondheid of verbeterde stemmingen die ze naar eigen zeggen niet via de drogisterij of apotheek konden verkrijgen.

De hernieuwde belangstelling van het publiek voor psychedelica en de beweringen over hun mogelijke voordelen hebben geleid tot een nieuw tijdperk van onderzoek naar deze bijzondere stoffen (waar Dutch-Smart lezers al héél veel af af weten).De federale subsidie werd toegekend door NIH's National Institute on Drug Abuse voor het grondig bestuderen van dit onderwerp, zodat ze meer inzicht kunnen verschaffen over hoe het mensen kan helpen die tegen verslavingen worstelen.

Lees ook: Mike Tyson stort zijn kapitaal in psychedelisch onderzoek

Kunnen paddo's helpen bij rokersverslaving?

Volgens de Johns Hopkins University zal het de driejarige studie leiden in samenwerking met de andere twee onderwijsinstellingen. De universiteiten zullen tegelijkertijd hun eigen delen van het onderzoek uitvoeren en evalueren of psilocybine geschikt kan zijn als verslavingsbehandeling voor rokers. De beurs biedt bijna 4 miljoen dollar aan fondsen voor de studie, waarvan de universiteiten zeggen dat ze een "gediversifieerde pool van deelnemers" zal bevatten, gedeeltelijk mogelijk omdat het onderzoek zich in meerdere staten zal plaatsnemen.

De hoofdonderzoeker van de studie Matthew Johnson, Ph.D., begon 13 jaar geleden voor het eerst met het evalueren van psilocybine als een potentieel middel om te stoppen met roken, volgens de universiteit, inclusief een pilotstudie die in 2014 werd gepubliceerd en die veelbelovende resultaten opleverde. Van bijzonder belang is het bestaande onderzoek dat aantoont dat psilocybine aanzienlijk effectiever kan zijn in het helpen van rokers om te stoppen in vergelijking met de bestaande behandelingsopties die reeds beschikbaar zijn.

Lees ook: Wat je moet weten voor je eerste paddo of magic truffel trip

Veilig onderzoek

"Het historische belang van deze subsidie ​​is monumentaal. We wisten dat het slechts een kwestie van tijd was voordat de NIH dit werk zou financieren, omdat de gegevens zo overtuigend zijn en omdat is aangetoond dat dit werk veilig is. Psilocybine heeft zeer reële risico's, maar deze risico's worden volledig beperkt in gecontroleerde omgevingen door middel van screening, voorbereiding, monitoring en nazorg", aldus Johnson. Met andere woorden: don't try this therapy at home!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.