opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Actrice Gwyneth Paltrow stopt haar vermogen in de cannabis-industrie

gwyneth paltrow

Goop CEO en oprichter Gwyneth Paltrow is de nieuwste Hollywood-beroemdheid die haar geld stopt in de cannabis-industrie. De actrice en wellness-goeroe heeft namelijk aangekondigd dat ze zich aansluit bij Cann, een heus cannabis-drankbedrijf.  Paltrow noemt cannabis een “super-ingrediënt van de toekomst” voor welzijn, maar zegt ook dat ze zich aangetrokken voelde tot de drankjes van Cann, die doordrenkt zijn met kleine doses THC en CBD, als een aantrekkelijk alternatief voor alcohol.

Lees ook: De belangrijkste verschillen tussen medicinale en recreatieve cannabis

Cannabis-movement

“Er is een hele beweging gaande en de cannabis beweging die gaande is, bevindt zich in zekere zin op het kruispunt van al die elementen”, zei Paltrow. Het is de eerste keer dat de actrice een persoonlijke investering doet in de cannabisindustrie. 

Door Cann te onderschrijven, lijkt Paltrow in de voetsporen te treden van Martha Stewart, die onlangs een lijn CBD-gummies lanceerde met Canopy Growth. Paltrow - met haar 7,5 miljoen Instagram-volgers en Goop’s 1,5 miljoen Instagram-volgers en 2,5 miljoen maandelijkse podcast-luisteraars - voegt een flinke naam toe aan de jonge cannabisindustrie, die volgens haar binnen no-time mainstream zal worden in de Verenigde Staten. 

Lees ook: Gebruik je wiet om beter te slapen? Houd dan rekening met deze 5 zaken

Medicinale eigenschappen

“We zijn heel duidelijk en definitief op weg in de richting van legalisatie van cannabis, en ik denk dat dat ook zo zou moeten zijn”, zei Paltrow. “Ik ben er eigenlijk geen grote persoonlijke gebruiker van. Maar ik denk dat het verbazingwekkende medicinale eigenschappen heeft en dat het voor veel mensen erg nuttig is.”

Het bedrijf produceert met THC en CBD doordrenkte dranken met smaken als grapefruit-rozemarijn, citroen-lavendel, bloedsinaasappel-kardemom. De tonics bevatten 2 milligram THC en 4 milligram CBD-porties cannabissamenstellingen die als microdoses worden beschouwd. De oprichters van Cann, Luke Anderson en Jake Bullock, zeiden dat het doel van de kleinere doses is om consumenten te stimuleren om meerdere drankjes te drinken zonder ‘out’ te gaan zoals bij bijvoorbeeld alcoholische dranken. 

Lees ook: Dit houd je fysieke, sociale én mentale gezondheid in tip-top shape!

Steeds meer cannabis-producten

“Als mensen aan Gwyneth Paltrow denken, denken ze niet aan ‘wiet’ - ze denken aan geavanceerde oplossingen voor de huidige gezondheids- en welzijnsbehoeften&rdquo, aldus Anderson. “Haar goedkeuring is een teken dat Cann (en microdoseringsdranken in het algemeen) een haalbaar antwoord zijn op dat veel voorkomende pijnpunt van de consument.”

Uiteindelijk verwacht Paltrow dat het slechts een kwestie van tijd is voordat een bredere decriminalisering van cannabis ertoe zal leiden dat het reguliere publiek van cannabis afgeleide producten omarmt. En dat kunnen wij bij Dutch-Smart natuurlijk alleen maar toejuichen! 

Lees ook: Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

Gwyneth Paltrow en paddo’s

Naast haar toenemende interesse in de cannabis-industrie, lijkt Gwyneth Paltrow ook iets te hebben met de paddo-wereld. In haar show The Goop Lab ondergingen diverse castleden een heuse psilocybine-ervaring - of beter gezegd een paddo trip. In Jamaica namen ze deel aan een ceremonie waar getrainde psychedelische guides die werken met de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS). Ze kregen elk drie gram psilocybine in thee-vorm - iets wat veel positieve effecten had. Tegen het einde van de sessie zei een stafmedewerker dat ze het gevoel had dat ze in vijf uur tijd vijf jaar therapie had ondergaan. Een ander beschreef de ervaring als een keerpunt in haar leven.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.