opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Gebruik je wiet om beter te slapen? Houd dan rekening met deze 5 zaken

cannabis slapen

Marihuana kan een geweldig hulpmiddel zijn om te slapen. Praat maar eens met vrienden die 's nachts wiet roken of die midden op een feestje in slaap zijn gevallen omdat het heerlijke groene kruid dat ze rookten zo ontspannend was. Maar ondanks de slaapverwekkende effecten van wiet, is het belangrijk om te begrijpen dat de relatie tussen cannabis en slaap niet zo duidelijk is als velen denken. Vandaag brengen we je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je cannabis als slaapmiddel gebruikt.

Lees ook: Dit houd je fysieke, sociale én mentale gezondheid in tip-top shape!

De hoeveelheid cannabis

Het is simpel: neem je een flinke hoeveelheid cannabis, dan zul je sneller in slaap vallen dan van een enkele hijs uit de bong. Rook je te weinig, dan zul je amper effect voelen. Rook je echter te veel, dan kan het ertoe leiden dat je nachtelijke rust wordt verstoord door momenten van paranoia of andere negatieve effecten. Als je marihuana gebruikt om te slapen, probeer dan een ontspannende omgeving te creëren en overprikkeling te vermijden. Een goede manier om dit te doen is door je telefoon weg te leggen en geen alcohol te drinken. Na verloop van tijd zul je zelf de ideale dosis cannabis ontdekken waarvan je als een roosje zult slapen. Want een one-size-fits-all is er helaas niet..

Lees ook: Maken wetenschappers binnenkort de perfecte paddo?

De manier van consumptie

Net als de dosis, is ook de manier waarop je de cannabis consumeert van belang. Fervente marihuana-gebruikers weten precies wat de verschillende effecten zijn wanneer het kruid wordt gerookt of gegeten, en dezelfde effecten moet je in je achterhoofd houden wanneer je cannabis gebruikt om beter te slapen. Stop je het kruid bijvoorbeeld in een lekkere brownie of cake, dan moet je er rekening mee houden dat het een paar uur kan duren voor het middel begint te werken. Rook of vape je het kruid, dan is er een stuk meer controle aangezien de effecten ontzettend snel zullen opkomen. Mocht je binnen een mum van tijd willen gaan slapen, dan is roken of verdampen van cannabis dus de betere optie.

Lees ook: 4 Noord-Amerikaanse psychedelica die steeds populairder worden

Het type cannabis

Dus we hebben de dosis en de manier van consumptie waar je rekening mee moet houden, maar een andere belangrijke factor is het type cannabis dat je hiervoor gebruikt. Zo hebben we het in het verleden vaker gehad over sativa’s en indica’s, twee ‘groepen’ van cannabissoorten met elk hun eigen effecten. De ene cannabissoort is namelijk de andere niet, dus het is een goed idee om uit te vogelen welk type marihuana het beste bij dit doel en jouw lichaam past. Indica-soorten kunnen ontspannende effecten hebben, terwijl sativa-soorten vaak juist stimulerend werken - aldus cannabisgebruikers. Een goede manier om uit te vinden wat voor jou werkt, is door simpelweg een aantal verschillende soorten te proberen. 

Lees ook: Dit is waarom je zo’n ontzettende vreetkick krijgt van cannabis

De day-after

We kennen allemaal de verschrikkelijke alcohol-kater - vol misselijkheid, hoofdpijn, een futloos gevoel en het idee dat de dag maar duurt en duurt. Ook van cannabis kun je een kater krijgen, hoewel deze vaak wat minder intens zijn dan die van alcohol. Deze cannabis-katers komen volgens gebruikers vaker voor wanneer wiet van lage kwaliteit wordt gebruikt, maar ook wanneer het wordt gerookt of verdampt door mensen die er nog maar weinig ervaring mee hebben. Ook om deze reden raden we aan om langzaam en met kleine doses te beginnen. Daarnaast is het altijd verstandig om gedurende de hele dag voldoende water te drinken en gezonde voeding te eten. Mocht je hierbij nog wat hulp nodig hebben, dan kun je je voeding altijd aanvullen met een aantal gezondheidssupplementen

Lees ook: Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

(Een gebrek aan) dromen

Eén van de meest voorkomende bijzaken van het gebruik van cannabis om beter te slapen, is een zeker effect op je dromen. Waar de ene gebruiker meldt dat hij veel visueler en intenser droomt na cannabisgebruik, is er ook een grote groep gebruikers die juist zegt dat cannabis ervoor zorgt dat er helemaal geen dromen meer voorkomen. Dit lijkt het gevolg te zijn van het feit dat cannabis de REM-slaap beperkt, het stadium van de slaap waarin je dromen optreden. Omdat deze REM-slaap best belangrijk is voor ons lichaam, is het verstandig om na gebruik van cannabis goed naar je lichaam te blijven luisteren. Word je plots nooit meer uitgerust wakker? Dan is cannabis voor het slapen gaan misschien voor jou toch niet de beste optie...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.