opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Boost je creativiteit: start met truffels microdoseren!

creativiteit microdoseren

Als je de afgelopen maanden het nieuws een beetje gevolgd hebt, dan is de kans groot dat je de term microdoseren wel eens voorbij hebt zien komen. Onderzoek heeft nu uitgewezen dat dit microdoseren van paddo’s of truffelseen groot scala aan voordelen heeft, en één daarvan is dat het je creativiteit een geweldige boost zou geven. Dit zou het een geweldig middel maken voor personen met creatieve beroepen of hobby’s, zoals kunstenaars, artiesten, journalisten, muzikanten, designers en ga zo maar door. Maar hoe komt het nou eigenlijk dat truffels of paddo’s je creativiteit verbeteren? Dat leggen we je in dit artikel haarfijn uit! 

Lees ook: Zo verschilt het brein van psychonauten met die van niet-psychonauten

Truffels microdoseren

Wanneer je regelmatig de website van Dutch-Smart bezoekt, dan hoeven we je natuurlijk helemaal niet uit te leggen wat microdoseren inhoudt. Maar voor de mensen die er nog nooit van hebben gehoord leggen we het toch even kort uit: bij microdoseren worden zeer kleine doses psychedelische middelen als LSD, paddo’s of truffels tijdens het dagelijks leven ingenomen. Niet om te trippen, maar om profijt te hebben van tal van subtiele voordelen. Meer hierover lees je in onze eerdere blogpost over microdoseren

Als je dus dacht dat hallucinogene paddenstoelen slechts dienden om tijdens een waanzinnige psychedelische reis de geheimen van het universum te ontrafelen, dan heb je het mis. Volgens recent onderzoek kunnen deze middelen, als je ze in kleine hoeveelheden eet, je creativiteit verbeteren. Een onderzoeksteam van de Universiteit van Leiden in Nederland deed de ontdekking en deelde hun conclusies in een publicatie in het wetenschappelijke tijdschrift Psychopharmacology. Hierin wordt uitgelegd wat de effecten zijn van hallucinogene paddenstoelen en andere bronnen van psychoactieve stoffen zoals peyote en LSD bij het uitvoeren van een taak.

Lees ook: Ook Australië dompelt zich onder in de wereld van psychedelica

Cognitieve vaardigheden

We weten al heel lang dat sommige paddestoelen en truffels hallucinaties veroorzaken, maar deze wetenschappers ontdekten echter dat mensen die microdoses van deze stoffen binnenkregen, bepaalde cognitieve vaardigheden tijdelijk konden verbeteren. Een van de grootste effecten die het zou hebben, is een boost in creativiteit, het vermogen om problemen op te lossen en open-minded en creatief denken.

Om dit aan te tonen, nodigden de onderzoekers 36 mensen uit om deel te nemen aan een experiment. Allen kregen microdoses psychoactieve stoffen uit psilobische of hallucinogene paddenstoelen. Om precies te zijn: ze ontvingen exact 0,37 gram psilocybine. De proefpersonen moesten twee testen doorlopen. Een daarvan was de taak van "Concept of Image" dat convergent denken vereiste, namelijk het vinden van de beste oplossing voor een probleem. De andere was het 'alternatieve gebruik' van divergent denken dat vele unieke oplossingen voor een enkel probleem creëert.

Als resultaat van deze tests kwam naar voren dat alle mensen betere resultaten hadden na het ontvangen van microdoses psilocybine. Sterker nog: ze verbeterden de taken op elk van de gebieden (vloeiendheid, flexibiliteit, uitwerking en originaliteit).

Lees ook: Het bijzondere maca - een natuurlijke libido-booster

‘Denken zonder beperkingen’

De onderzoekers concludeerden dat deze microdoses een staat van "denken zonder beperkingen" veroorzaken. Dit betekent een verbetering van de creatieve capaciteiten van de ontvanger, wat werd uitgelegd door de auteur Luisa Prochazkova: “Alles bij elkaar genomen, suggereren onze resultaten dat het consumeren van een paddestoel-microdose de deelnemer toestaat meer gebruiksklare alternatieve oplossingen voor een probleem te creëren, en daarmee voorlopige ondersteuning biedt voor de aanname dat microdosering divergerend denken verbetert. Daarnaast zien we ook een verbetering in convergent denken, dat wil zeggen, een betere prestatie in een taak die convergentie vereist in een enkele correcte of betere oplossing ".

Veel wetenschappers zijn inmiddels ook van mening dat de psilocybine in paddo’s en truffels een gunstig effect zou kunnen hebben op onze mentale gezondheid, maar om dit te kunnen bevestigen worden momenteel nog tal van onderzoeken uitgevoerd. 

Ben je zelf ook benieuwd naar de effecten van het microdoseren van psilocybine? In de webshop van Dutch-Smart verkopen we super handige Psychedelic Microdosing verpakkingen!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.