opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Drie redenen waarom je cannabis zou moeten vapen in plaats van roken

cannabis vapen roken

Beschouw je jezelf als een onbetwiste marihuana-liefhebber (of gewoon een stoner)? Dan zal dit artikel je misschien niet verbazen, maar afgezien van het roken of eten van marihuana, heeft de toenemende populariteit van zowel tafelmodel als draagbare vaporizers het aantal opties dat je hebt om cannabis te gebruiken enorm vergroot. Als je gewoonlijk een jointje rolt of een bong of waterpijp gebruikt om marihuana te consumeren, dan hebben we hier een aantal goede redenen om in plaats daarvan eens een vaporizer te gebruiken om zo high-als-een-kite te worden. 

“Gemiddeld inhaleren verdampers ongeveer 90% van de cannabinoïde deeltjes. Vergeleken met de 10 - 20 procent bij het roken is het verschil dus enorm”

De toenemende populariteit van verdampers heeft de laatste jaren een enorme vlucht genomen. Sterker nog: er wordt zelfs gezegd dat ze een heuse modetrend aan het worden zijn. Vaporizers worden door veel mensen als gezonder beschouwd dan roken, je hebt heel veel soorten oliën of vaporizer kruiden om erin te verdampen en de meeste zijn ook nog eens super draagbaar (check bijvoorbeeld onze draagbare vaporizers!). Het is geen verrassing dat cannabis naast fruitige oliën het vaakst wordt gebruikt in deze populaire gadgets. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van het vapen van cannabis? En als er echt voordelen zijn, is het dan zelfs veilig om te gebruiken? Je leest het allemaal hieronder…

Lees ook: De belangrijkste verschillen tussen medicinale en recreatieve cannabis

Wiet vapen gezonder dan roken?

Allereerst: veel marihuanagebruikers consumeren deze goddelijke groene plant vanwege zijn medicinale voordelen. Dus waarom beginnen we niet met het gezondheidsaspect en de voordelen van het verdampen van cannabis in plaats van het te roken? Wanneer je cannabis verdampt, wordt het product zo verhit dat de cannabinoïden verdampen zonder dat de plantaardige materie wordt verbrandt. Dit zorgt ervoor dat de damp die wordt geconsumeerd geen gifstoffen bevatten die gewoonlijk wel in rook aanwezig zijn, zoals teer of koolmonoxide. 

Om snel de vraag 'is cannabis verdampen gezonder' te beantwoorden, zou het antwoord 'misschien' zijn. Tot op de dag van vandaag is het nog steeds niet bekend of het vapen van marihuana volkomen veilig is, maar veel mensen beschouwen het als een veiliger alternatief dan roken. Bijvoorbeeld: een studie uit 2007, gepubliceerd in het Harm Reduction Journal, toonde aan dat het verdampen van cannabis voor minder ademhalingsproblemen zorgde dan door het roken van marihuana. Dit komt voornamelijk door het feit dat je de rook die normaal wordt gegenereerd door het verbrandingsproces niet inademt - wat betekent dat je de gifstoffen en vrije radicalen die betrokken zijn bij het roken van cannabis of gewone oude tabak niet inademt. Toch blijft dit een discussiepunt: echt gezond is vapen nou eenmaal niet…

Lees ook: Gebruik je wiet om beter te slapen? Houd dan rekening met deze 5 zaken

Cannabis vapen is efficiënter dan roken

Dit is vooral het grootste probleem bij het roken van cannabis - de nummer één gebruiksmethode van cannabis over de hele wereld. Wanneer marihuana wordt verbrand, bevat de rook die wordt ingeademd slechts ongeveer 10 - 20% cannabinoïde deeltjes, wat betekent dat slechts een klein deel in rook verandert; De overgrote meerderheid van cannabinoïden wordt midden in het verbrandingsproces door hitte vernietigd, waardoor deeltjes ontstaan ​​die mogelijk schadelijk zijn voor onze gezondheid. 

Het inademen van verdampte cannabis is veel efficiënter, omdat de actieve bestanddelen behouden blijven en het resultaat een zuiverdere, krachtigere inademing is. Gemiddeld inhaleren verdampers ongeveer 90% van de cannabinoïde deeltjes. Vergeleken met de 10 - 20 procent bij het roken is het verschil dus enorm! Het roken van een jointje verbrandt cannabis in een extreem snel tempo, maar vernietigt vooral de kostbare goederen in het proces. Door wiet in je verdamper te stoppen, haal je dus véél meer effect uit het kostbare groene plantje. 

Lees ook: Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

Het vapen van cannabis is discreter dan het roken ervan

Een ander groot voordeel van het vapen van marihuana is discretie. Dankzij de stoffen die bekend staan ​​als terpenen, is cannabis een extreem aromatisch kruid. Laten we eerlijk zijn: iedereen die ooit cannabis heeft gerookt, weet hoe het ruikt. Sommigen vinden het zelfs heerlijk ruiken - zoals ik. Maar hoe goed of slecht het ook ruikt, als je binnenshuis rookt, is het niet echt prettig om de geur urenlang te laten hangen. Vaporizers produceren ook een geur, maar het is moeilijker op te merken in vergelijking met een jointje. Het kan uren duren voordat de geur van marihuana een kleine kamer verlaat, maar het zal waarschijnlijk minder dan 5 minuten duren voordat de aromatische damp is verdwenen. Dit gebeurt omdat de damp veel sneller in de lucht verdwijnt dan rook.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.