opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kan cannabis je helpen ‘mindful’ te worden?

mindful canna

Ken je die fijne, bijna meditatieve staat waarin je soms belandt na een paar goede hijsjes van een joint of een flink stuk spacecake? Het is slechts één van de vele effecten van cannabis, maar deze subtiele - en soms minder subtiele - veranderingen in het lichaam worden door sommige mensen gebruikt om in heuse staat van mindfulness te belanden. Maar hoe zit dat nou eigenlijk? Kan cannabis je écht helpen bewust en mindful te worden? Laten we eens kijken…

Lees ook: Dit is waarom magic mushrooms in een ver verleden ‘magisch’ werden…

Mindful-watte?

Hier op Dutch-Smart hebben we al vaker aandacht besteed aan mindfulness. Zo vertelden we je vorig jaar dat psilocybine en mindfulness enorm goed samen gaan, maar het lijkt er dus op dat ook cannabis wel eens een goed hulpmiddel zou kunnen zijn. Maar wat is mindfulness nou eigenlijk? Volgens kenners wordt deze staat van bewustzijn omschreven als een ‘mentale toestand waarin alle aandacht op het huidige moment is gericht’. Tijdens deze staat ben je dus bewust van wat er om je heen gebeurt en laat je alle problematiek in bijvoorbeeld de rest van de wereld even helemaal achterwege. 

De voordelen van mindfulness zijn volgens deze kenners geweldig, en je hoeft er écht geen yoga-guru of meditatie-expert voor te zijn. Volgens diverse studies zou deze ‘mindful’ staat gelinkt worden aan verlaagde niveaus van stress, verminderde depressie en een verbetering van de algehele gezondheid. Kortom: één en al positiviteit. Want laten we eerlijk wezen: 2020 is nou niet echt lekker begonnen en een beetje positiviteit kunnen we allemaal wel gebruiken. Dus zo’n cursusje mindfulness, dat is misschien geen overbodige luxe. 

Elke dag worden talloze mensen wakker en zitten ze vanaf dat punt helemaal vol met stress en gedachten tot het punt dat ze weer in slaap vallen. Velen van ons haasten zich van de ene verplichting naar de andere, of het nu gaat om werk, school, het zorgen voor ons gezin of een van de miljoenen andere dingen die onze aandacht vragen. We zijn meer afgeleid dan ooit door onze smartphones, en nu moeten we ook nog flink wat meer rekening houden met onze gezondheid (en die van anderen). 

Lees ook: Hoe Miley Cyrus voor een enorme toename van salvia-gebruikers zorgde

Cannabis en mindfulness

Kortom: rust in ons hoofd is goed voor ons. Héél goed voor ons. Eén van de redenen waarom de verkoop van cannabis de afgelopen maanden sterk is toegenomen, is volgens gebruikers juist om aan deze stressvolle tijd te kunnen ontsnappen. Maar hoewel cannabis en mindfulness een goede combinatie zouden kunnen zijn, betekent dit niet dat je na het opsteken van een joint meteen ‘bewust’ bent. Maar wat nou als je die veranderde toestand van de geest tijdens het blowen zou gebruiken om je aandacht te besteden aan het ‘nu’? 

Wat als je je marihuana-mindset zou kunnen temmen en je aandacht zou richten op wat er precies gebeurde terwijl je al je dagelijkse dingen doet? Mensen die dit al proberen, zeggen dat deze stonede of ‘high’ staat perfect is om mindful te worden. Marihuana wordt bijvoorbeeld ook al eeuwenlang gebruikt om meditatie te vergemakkelijken, en meditatie staat weer héél close verbonden met mindfulness. Je geest is gefocussed, je schakelt negatieve invloeden van buitenaf uit en bent je puur bewust van wat er op dit moment gebeurt en waar je mee bezig bent. 

Lees ook: Heb jij 10.000 dollar over voor een magic mushroom trip?

Probeer het eens

Kan marihuana je dus écht helpen een bewuste gemoedstoestand te bereiken? Ervaringsdeskundigen zeggen van wel, maar uiteindelijk is dat aan jou om te beslissen. Probeer het de volgende keer dat je high bent en kijk of je die met marihuana doordrenkte geest van je gefocust kunt houden op het hier en nu. En anders kun je altijd nog een portie paddo’s proberen...

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.