opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Hoe Miley Cyrus voor een enorme toename van salvia-gebruikers zorgde

miley salvia trip

Salvia Divinorum is zoals veel Dutch-Smart gebruikers weten één van de meest bijzondere planten ter wereld. Volgens velen is het zelfs het krachtigste hallucinogeen dat er bestaat en het gebruik ervan moet dan ook zeer goed worden voorbereid. Maar wisten jullie ook dat niemand minder dan Miley Cyrus er ooit voor zorgde dat de verkoop van Salvia als nooit tevoren werd gestimuleerd? 

Lees ook: Dit is waarom magic mushrooms in een ver verleden ‘magisch’ werden…

Het volwassen leven van Miley...

We nemen je even mee terug naar 2010, maar liefst 10 jaar geleden dus. De voormalige Disney-ster Miley Cyrus, toen nog voor velen beter bekend als Hannah Montana, zorgde toen voor flink wat ophef door haar Disney-imago in flarden te slaan. Slechts enkele weken nadat ze 18 was geworden begon er namelijk een video te circuleren waarin de zangeres haar volwassen leven vierde met oncontroleerbaar gelach, verstoorde spraak én een mooie bong. Deze bong was niet gevuld met marihuana of hasj, maar dus met Salvia Divinorum, een krachtig psychedelisch middel dat in Californië (en in Nederland) legaal kan worden gekocht en gebruikt. 

Maar het was juist deze controversiële video van de Disney-ster die zorgde voor een flinke toename van interesse in het psychoactieve Mexicaanse kruid. Zo namen Google-zoekopdrachten naar ‘salvia’ of ‘sage’ in de dagen die volgden met zo’n 600 procent toe, maar was ze ook trending op Twitter en werd het voorval op tal van nieuwssites én Saturday Night Live besproken. Hoe onbedoeld het ook was, het feit dat heuse celebrities zich dus aan het kruid durfden te wagen, zorgde voor een flinke stormloop op de extreem hallucinogene plant. 

“We verkochten normaal één of twee porties per dag”, vertelde een medewerker van een lokale winkel die het kruid verkocht. “Nu zijn dat er 10 of 15, voornamelijk groepen jongeren en Miley-fans”, vervolgde hij tegenover The New York Times. 

Lees ook: Maakt ayahuasca korte metten met atheïsme?

Extreem en intens

De afgelopen decennia is de populariteit rondom het kruid sterk toegenomen. Het bewijs daarvan is te vinden op YouTube, waar ontzettend veel filmpjes te vinden zijn van jongeren die middenin hun salvia-trip zitten - niet altijd even plezierig, overigens. Hoewel de intense trip - die tot zo’n 30 minuten kan duren - vaak wordt beschreven als buitenaards en extreem, is het niet een ervaring die iedereen graag wil herhalen of proberen. Het kruid is simpelweg enorm intens en kan daarnaast voor angst en paniek zorgen. Voorstanders van het kruid noemen het dan juist weer een magische ervaring. 

Salvinorine A, de werkzame stof in Salvia Divinorum, is buitengewoon krachtig. Een dosis van slechts enkele honderden microgrammen (miljoensten van een gram) zullen al effect hebben en een dosis boven de 1 milligram is voor de meeste mensen om comfortabel te gebruiken. Gelukkig is Salvia-blad vele malen zwakker dan pure salvinorine A, waardoor deze makkelijker in gebruik is, zolang bepaalde regels en tips in acht worden genomen. Goed onderzoek naar het kruid is dan ook een absolute must voordat je het gebruikt. Neem hiervoor ook een kijkje in de Salvia wiki in onze kennisbank. 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.