opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kan microdoseren je stemming én je brein verbeteren?

lsd microdoseren effecten

Het positieve onderzoek rondom psychedelica blijft maar komen, en hier op Dutch-Smart blijven we je er dan ook over vertellen! Want je raadt het al: achter de schermen van je favoriete smartshop zijn we enorm fan van deze hallucinogene middelen. Niet alleen omdat sommige varianten je de trip van je leven kunnen bezorgen, maar óók omdat je er best nog wel eens wat positieve effecten uit kunt halen. Zo blijkt ook uit een nieuwe (mede-Nederlandse) studie, dat werd gepubliceerd in een medisch tijdschrift.

Lees ook: 4 Noord-Amerikaanse psychedelica die steeds populairder worden

Meer focus?

Voor deze placebogecontroleerde studie, die afgelopen weekend in het tijdschrift European Neuropsychopharmacology werd gepubliceerd, gaven wetenschappers van de Zwitserse Universiteit van Basel en de Nederlandse Universiteit Maastricht vrijwilligers ofwel een kleine dosis LSD, of een placebo. Vervolgens werden de dames en heren gevraagd informatie te verwerken, aandacht te besteden aan bepaalde zaken en tevens hun gemoedstoestand bij te houden. 

Zoals de meeste onderzoeken naar psychedelica, was de studie wat klein en beperkt, dus alle bevindingen moeten met een korreltje zout worden genomen. Toch vond het team van onderzoekers wel duidelijke verschillen tussen LSD-dosisniveaus, waarbij ze konden identificeren bij welke dosis de drug nuttig was, maar ook op welke dosis het juist stopte met nuttig zijn. 

Lees ook: Onderzoek: een jointje na het werk kan helemaal geen kwaad!

Microdoses psychedelica

Psychonauten onder ons weten dat een ‘normale’ dosis LSD rond de 100 microgram ligt, maar in dit geval kregen de vrijwilligers veel kleinere doses. De 24 vrijwilligers van het onderzoek - die aangaven dat ze vóór het experiment gemiddeld 2,75 keer psychedelica hadden gebruikt - kregen ofwel vijf, 10 of 20 microgram LSD toegediend, en een vierde groep kreeg een placebo om er zeker van te zijn dat eventuele veranderingen werden veroorzaakt door de drug zelf.

Er waren uiteindelijk dus slechts zes vrijwilligers in elke groep, dus een grotere studie zal nodig zijn om de bevindingen van deze groepen te valideren, maar dit is dan ook het eerste experiment om de verscheidenheid aan individuele reacties op elk dosisniveau te onderscheiden.

Lees ook: Maken wetenschappers binnenkort de perfecte paddo?

Toch waren de effecten best bijzonder te noemen. Bij vijf microgram konden de vrijwilligers zich beter concentreren en opletten - een effect dat opnieuw naar voren kwam bij de groep met de hoogste dosering bij 20 microgram. Deze groep rapporteerde echter ook grotere gevoelens van angst. De groep van vijf microgram voelde zich volgens het onderzoek overigens ook noge eens vriendelijker en socialer. 

Bij 10 microgram begonnen de deelnemers volgens de studie een ‘verhoogd bewustzijn’ te voelen, een effect dat werd ook aanwezig was bij de 20 microgram-groep. Het is niet verwonderlijk dat de meest significante effecten optraden bij de dosis van 20 microgram, waarbij de deelnemers de meest opmerkelijke verbetering van hun humeur rapporteerden, maar zich tegelijkertijd ook het meest verward voelden.

Lees ook: Dit is waarom je zo’n ontzettende vreetkick krijgt van cannabis

Of toch truffels microdoseren?

Mocht je zelf microdoseren met deze psychedelica, dan biedt de studie niet informatie veel op het gebied van hóe je dit het beste kunt doen, behalve de suggestie dat het geen zin heeft om minder dan vijf microgram in te nemen. Wat het onderzoek wel heeft bereikt, is het opstellen van een routekaart voor andere wetenschappers door erachter te komen welke effecten van LSD optreden bij welke dosering, en door te verduidelijken hoe wetenschappers kunnen verwachten dat dat een rol speelt in hun eigen onderzoeken.

Wil je zelf ook beginnen met microdoseren, maar wil je dit doen met een compleet legaal middel die ook nog eens zijn effecten ruimschoots heeft bewezen? Kies dan voor het microdoseren van magic truffels. Magic truffels bevatten de werkzame stof psilocybine, dezelfde stof in magic mushrooms, ofwel paddo’s. Oók die vind je hier bij Dutch-Smart, en wel in de vorm van handige grow kits

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.