opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kun je écht slimmer en meer gefocust worden van nootropics?

Kun je écht slimmer en meer gefocust worden van nootropics?

Merk je af en toe dat je hersenkracht afneemt? Je weet wel: zo'n moment dat hoe meer je het moet gebruiken, hoe minder energie het lijkt te hebben. Dit komt door een verschijnsel dat "hersenvermoeidheid" heet. En als je hersenen moe zijn, ben jij dat ook. Het gevolg? Slechtere prestaties op je werk, minder energie en concentratieniveaus waar niemand vrolijk van wordt...

“Nootropics helpen je niet alleen beter te concentreren op je werk, ze stimuleren ook je leervermogen en de hoeveelheid informatie die je op kunt slaan. Het zijn all-round krachtpatsers voor je hersenen.”

Dé krachtpatsers voor je hersenen: nootropics

Het goede nieuws is dat er manieren zijn om hersenvermoeidheid te bestrijden en weer op gang te komen. Eén manier is door het nemen van zogenaamde nootropics of nootropica, supplementen waarvan beweerd wordt dat ze de cognitieve functie bij gezonde mensen verbeteren en volgens sommigen zelfs gebruikt kunnen worden als alternatieve behandeling voor ziekten als Alzheimer en Parkinson (hoewel daar geen sluitend wetenschappelijk bewijs voor is). Nootropics omvatten natuurlijke stoffen zoals vitaminen en mineralen; synthetische verbindingen, maar ook echte medicijnen. En het mooiste van allemaal? Ook in onze webshop vind je een aantal van deze hersenboosters! Laten we eens een kijkje nemen...

Wat zijn nootropica of nootropics?

Ken je dat gevoel als je op je werk bent en je geest is er gewoon niet bij? Misschien zit je uit het raam te staren of met je telefoon te spelen, maar wat je ook aan het doen bent, het is waarschijnlijk niet productief. Dit gebeurt vaak omdat we niet meer genoeg geprikkeld zijn om op onze taken geconcentreerd te blijven. We hebben zo'n beetje alles al eens gezien, dus niets windt ons nog echt op. Maar wat als ik je zou vertellen dat hier een snelle oplossing voor is? Wel, nu hoef je je geen zorgen meer te maken dat je je weer verveelt op je werk! Maak kennis met deze krachtige supplementen zoals FLVX of de 'Concentratiepil', volgens vele ware 'magische pillen' die ervoor zorgen dat je de hele dag hard aan het werk bent! Het zal je zelfs helpen je meer op je taken te concentreren en minder op afleidingen zoals social media of die grappige kattenfilmpjes die je partner je steeds doorstuurt...

Zoals hierboven al kort omschreven, zijn nootropics supplementen waarvan beweerd wordt dat ze de hersenfunctie verbeteren. Nootropics omvatten natuurlijke stoffen, synthetische verbindingen, en zelfs geneesmiddelen op recept. De meeste mensen nemen nootropics in pilvorm, zoals bijvoorbeeld de populaire Studeerpil, maar sommige gebruikers vinden ze doeltreffender als er bijvoorbeeld thee van wordt gezet. Het is onbekend of nootropica op zichzelf de intelligentie kunnen verbeteren, maar aangenomen wordt dat ze door gezonde, intelligente mensen gebruikt kunnen worden als onderdeel van hun leerproces of om hoge niveaus van cognitieve prestaties te handhaven of te bereiken.

Gebruik van nootropica is bestudeerd op zijn effecten op stemmingsstabiliteit (angst), op gezonde verouderingsprocessen (cognitieve achteruitgang) en ook op ziekten als de ziekte van Parkinson, de ziekte van Alzheimer en ALS. Sommige studies hebben biochemische veranderingen in de hersenen aangetoond na langdurig gebruik van nootropica. Hoewel nootropics vaak als veilig worden beschouwd, zijn hun langetermijneffecten op de hersenen in sommige gevallen nog niet helemaal begrepen.

Hoe werken nootropics?

Nootropics werken op verschillende manieren, afhankelijk van de specifieke verbinding of het middel. Sommige, zoals cafeïne en nicotine, beïnvloeden fysiologische factoren die ons wakkerder of alerter doen voelen. Andere veranderen de werking van neurotransmitters in onze hersenen door het aantal receptoren waaraan ze hechten te veranderen en zo de communicatie tussen neuronen te veranderen. Deze beide processen beïnvloeden de snelheid waarmee informatie wordt verwerkt en de hoeveelheid gegevens die we bewaren in onze hersenen.

Zogenaamde neurohackers gebruiken nootropics om geheugen te versterken en het leervermogen te verbeteren. Gelukkig voor jou hebben we flink wat van deze producten in ons assortiment die je hersenen een boost kunnen geven, zoals ginkgo biloba, gotu kola, en Panax Ginseng. Ontzettend veel mensen nemen nootropica om ze te helpen beter te presteren op het werk of op school door hen in staat te stellen helderder te denken of langer geconcentreerd te blijven. En laten we eerlijk zijn: er is niets mis met het uitvogelen van jouw maximale hersenkracht, zolang je er maar slim mee omgaat - veel mensen vertrouwen elke dag zwaar op cafeïne alleen al om te kunnen werken!

Wat zijn populaire nootropica?

Enkele nootropische verbindingen die goed bestudeerd zijn, zijn choline, cafeïne, en racetams. Choline is een voorloper van de neurotransmitter acetylcholine; het kan de cognitieve functie beïnvloeden door onze geheugencapaciteit te vergroten. Cafeïne verhoogt de alertheid en helpt ons te concentreren op taken, waardoor we in het algemeen productiever kunnen zijn . Het kan ook het langetermijngeheugen beter vasthouden. Racetams lijken op stimulerende middelen zoals amfetamine of cocaïne , maar ze leiden niet tot verslaving en verlichten wel angstgevoelens in plaats van ze te veroorzaken.

Eén van de populairste nootropica die vandaag de dag in omloop is, is Brain-E. Brain-E - een van de populairste Happy Caps - bevordert je focus en je concentratie urenlang, waardoor je het maximale uit het werken of het studeren haalt. Het bestaat bijna volledig uit verschillende noötropica: natuurlijke stoffen (vaak kruiden) waarvan wordt geloofd dat het bijvoorbeeld je denk- en werkprestaties verbeteren. Jouw hippocampus – het hersengedeelte dat verantwoordelijk is voor verschillende functies van het lichaam - werkt met deze caps als nooit tevoren. Blijf bij de tijd met deze geweldige caps. Of je valsspeelt met Brain-E? Welnee! Cafeïne, L-Theanine en Rhodiola Rosea (oftewel rozekruid) staan allemaal bekend om hun sterke en onmiddellijke effect. En je raadt het al: Met het slikken van een capsule Brain-E stuur je ze allemaal tegelijk je bloedbaan binnen. Wil je de krachtige effecten van deze nootropica zelf ervaren? Klik dan hier!

Zijn er ook negatieve bijwerkingen bij het gebruik van nootropica?

Nootropica zijn supplementen die de mentale functies, zoals geheugen, intelligentie en concentratie, verbeteren. Ze omvatten stoffen als cafeïne en modafinil. De term "nootropic" werd in 1972 bedacht door Dr. Corneliu E. Giurgea om zijn uitvinding van Adderall (dextroamfetamine) te beschrijven. Dat gezegd hebbende komen nootropics vanwege hun krachtige effecten ook met mogelijke bijwerkingen die schadelijk kunnen zijn voor sommige mensen die ze innemen zonder eerst hun arts te raadplegen. Enkele van deze bijwerkingen omvatten verslaving, ontwenningsverschijnselen, hersenmist, hoofdpijn, hartkloppingen, maar ook positieve, zoals verhoogde productiviteit en creativiteit terwijl je nootropics gebruikt.

Van nootropica is bijvoorbeeld bekend dat ze verslaving kunnen veroorzaken bij mensen die ze vaak gebruiken en continue de positieve effecten ervan ervaren. Verslaving kan je het gevoel geven dat je het middel altijd nodig hebt - iets wat bijvoorbeeld bij koffie veel voorkomt (wat ook een nootropic is). De ontwenningsverschijnselen van nootropics kunnen zelfs ontzettend vervelend zijn. Deze symptomen kunnen zijn: hoofdpijn, prikkelbaarheid, licht in het hoofd, duizeligheid, concentratieproblemen en je moe voelen (hoe tegenstrijdig...).

Een ander voorbeeld is de hersenmist die je kunt ervaren. Deze hersenmist omvat een gevoel van mentale "waas" en moeite om je op taken te concentreren . Er moet echter opgemerkt worden dat deze symptomen veel harder aankomen bij degenen die vaak nootropica gebruiken, omdat hun lichaam eraan gewend is geraakt. Om verslaving en negatieve bijwerkingen van dagelijks gebruik van nootropics te voorkomen, neem je ze alleen onder toezicht van een arts gedurende een passende periode of neem je ze enkel tijdens kortere periodes.

Conclusie: gebruik nootropics, maar wel met mate

Je leest het al: er zijn zowel positieve als negatieve bijwerkingen bij het gebruik van nootropica. Ons advies is dat je dergelijke krachtige middelen die je hersenfunctie kunnen beïnvloeden met mate neemt en alleen wanneer je het écht nodig denkt te hebben!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.