opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Libidokruiden: een geweldige tool voor een langdurige relatie

libido kruiden

Hier op Dutch-Smart hebben we kruiden voor de meest uiteenlopende doeleinden. Je vindt ze voor meer energie, voor een psychedelische trip en natuurlijk ook voor het stimuleren van je gezondheid. Maar als er één specifieke soort kruiden is waarmee je een langdurige, stabiele liefdesrelatie mee kunt verzekeren, dan zijn het wel onze libidokruiden. Uit nieuw onderzoek blijkt namelijk dat het stimuleren van intimiteit een must-do is voor het onderhouden van langdurige romantische relaties.

Lees ook: De spirituele voordelen van magic mushrooms en andere hallucinogenen

Negatieve en positieve invloeden

Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in Social Psychological and Personality Science, probeerde te onderzoeken waarom koppels nou eigenlijk uit elkaar gaan. “Als we nadenken over de vraag 'waarom gaan koppels uit elkaar?' dan denken we al snel aan enkele 'negatieve' gebeurtenissen en gevoelens, zoals bedrog, liegen, ruzie en onzekerheden', legt studie-auteur Yoo Bin Park uit, een promovendus aan de Universiteit van Toronto en lid van het MacDonald Social Psychology Research Lab. “Ons team is echter over het algemeen geïnteresseerd in de belangrijke rol die de 'positieven', en in het bijzonder gevoelens van intimiteit, spelen bij het onderhouden van relaties”.

Dit resulteerde erin dat de onderzoekers een zogenaamde prospectieve studie hielden met deelnemers die momenteel een relatie hebben. De onderzoekers rekruteerden 4.105 volwassenen en lieten ze wekelijkse enquêtes invullen over hun relatie totdat ze uit elkaar gingen (als dat al gebeurde). Van de eerste steekproef voltooiden 111 deelnemers een 27-daagse dagelijkse dagboekstudie na de relatiebreuk en 76 van deze deelnemers voltooiden ook een vervolgonderzoek een maand na de afsluiting van de dagelijkse dagboekstudie.

Lees ook: 5 tips voor een aangename eerste psychedelische ervaring

Intimiteit belangrijkste factor

Na het uitsluiten van variabelen als geslacht, leeftijd en relatieduur, ontdekten Park en haar collega's dat intimiteit uiteindelijk de belangrijkste factor was en voorspelde of deelnemers al dan niet bij hun partner bleven. Met name deelnemers die het niet eens waren met uitspraken als 'Het is interessant om meer over mijn partner te weten', 'Samen zijn met mijn partner geeft me kansen voor persoonlijke groei' en 'Ik vind het leuk om dingen over mezelf te delen met mijn partner' hadden de neiging om kortere relaties te hebben. Dit gold zelfs als de onderzoekers rekening hielden met andere factoren, zoals relatietevredenheid en onzekerheden over gehechtheid.

Verrassend genoeg ontdekten de onderzoekers dat bezorgdheid over negatieve evaluaties ("Ik maak me zorgen over wat mijn partner over mij denkt") niet in sterke mate leek te voorspellen dat het uit elkaar gaat. “"Vooral voor iedereen die denkt dat er iets ontbreekt in relatie, denk ik dat ze uit dit onderzoek moeten halen dat het misschien de intieme verbindingen zijn die ze missen en dat ze er iets aan moeten doen in plaats van het belang ervan over het hoofd te zien”, aldus Park. 

Lees ook: Ook in Canada kunnen mensen nu (legaal) paddo’s gebruiken

Gebrek aan ‘beloning’

“Vaak gaan koppels uit elkaar, niet per se omdat ze elkaar haten, maar omdat ze aan de relatie wennen en de ‘beloning’ die ze krijgen door contact met hun partner te maken als vanzelfsprekend beschouwen. Intieme verbinding is meer dan een luxe voor een relatie en kan in feite cruciaal zijn voor de levensduur van een relatie, dus het zal de moeite waard zijn om wat tijd en moeite te investeren om dat te ervaren”. 

Maar er is een kanttekening. “We hebben in dit onderzoek niet gekeken naar het verhaal van de partner. Het is mogelijk dat de relatie die de ene partner als voldoende intiem beschouwt, helemaal niet voldoet aan de behoeften van de andere partner aan intimiteit”, zei Park. "Dus ik denk dat het belangrijk en interessant zal zijn om te kijken hoe het niveau van intimiteit van beide partners bijdraagt ​​aan de beslissing om uit elkaar te gaan - is het gebrek aan intimiteit van een partner voldoende om een ​​relatie te mislukken of zou de relatie overleven als er minstens één partner is die genoeg intimiteit in hun relatie?”

Wat het resultaat van een dergelijke nieuwe studie ook zou zijn, we weten zeker dat onze krachtige libidokruiden kunnen helpen de intimiteit in je relatie tot ongekende niveaus te lanceren. Kortom: snel eens een kijkje nemen en wie weet gaan jullie er binnenkort weer als Duracell-konijntjes tegenaan! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.