opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Wordt psychedelische koffie en thee een nieuwe trend?

paddokoffie

Enkele maanden geleden werd Denver, Colorado de eerste stad in de Verenigde Staten die psilocybine decriminaliseerde. Psilocybine is - zoals de meeste van jullie Dutch Smarters wel weten - de verbinding die paddo’s en magic truffles hun hallucinogene eigenschappen geeft. Nu komt een startup in dezelfde stad met iets nieuws: heuse psilocybinekoffie en -thee. 

Na CBD-koffie nu ook Paddo-koffie!

Het is niet de eerste keer dat het Amerikaanse Sträva Craft Coffee met iets opmerkelijks komt. In 2017 begon het bedrijf de verkoop van heuse CBD-koffie. Met de nieuwe psilocybine koffie en thee worden er dus stappen gezet naar een nóg bijzonderdere dienstverlening. "Net zoals cannabis al tientallen jaren verkeerd wordt begrepen en controversieel is, is psilocybine uit paddestoelen even polariserend," zei Sträva CEO Andrew Aamot in een persbericht. “Maar voorstanders van beide stoffen suggereren dat ze zinvol kunnen bijdragen aan menselijke ervaringen. Zoals uit onderzoek blijkt, kan het nuttigen van cannabis en psilocybine zowel een fysiologische, mentale als spirituele gezondheid bevorderen”.

Bij gebruik in kleine doses is psilocybine volgens verschillende onderzoeken en onderzoeken veelbelovend gebleken bij de behandeling van patiënten met ernstige depressies en patiënten met angststoornissen . Strava is van plan koffie en thee te infunderen met 'microdoses van psilocybine', blijkt uit de aankondiging. Echt een psychedelische trip zul je van de koffie dus niet krijgen - daar zijn de doses immers te laag voor. Bij microdoseren worden zeer kleine doses psychedelische middelen zoals LSD, paddo’s of truffels tijdens het dagelijks leven ingenomen. Te weinig om ervan te trippen of te halluceren, maar genoeg om subtiele effecten zoals als een toename in productiviteit, creativiteit en focus te merken. 

Psychedelica als medicijn

Veel recent onderzoek bevestigt de positieve werking van psychedelica op aandoeningen als depressie, angst, dwangneuroses, PTSS, verslaving en eetstoornissen. Maar omdat niet iedereen zit te wachten op een psychedelische reis van 6 uur, zijn mensen steeds meer op zoek gegaan naar manieren om de voordelen van psychedelica te kunnen bereiken zonder een heftige trip te ondergaan. Microdoseren is het resultaat. In de online smartshop van Dutch Smart verkopen wij sinds kort ook handige Microdosing packs, zodat je zelf ook het de effecten van deze bijzondere stoffen in lage dosis kunt ervaren! 

Ondanks het persbericht van Sträva waarin een aantal onderzoeken naar de medische voordelen van psilocybine worden aangehaald, staat de wetenschap rondom veel psychedelische middelen nog in de kinderschoenen. De laatste jaren is er echter een grote groei gaande op gebied van medisch onderzoek naar psychedelische middelen zoals DMT, LSD en Psilocybine. Wat de toekomst ook zal brengen: we zijn er vrij zeker van dat psychedelica steeds vaker een rol gaat spelen in de behandeling van tal van lichamelijke en mentale klachten. En daar staat Dutch Smart natuurlijk helemaal achter!

Zelf psilocybine-koffie maken?

Wil je zelf ook experimenteren met het microdoseren van psilocybine in je koffie of thee? Dan zijn er een aantal manieren waarop je dit kunt doen. De meest populaire methode is door de gemalen paddestoelen of truffels simpelweg te mengen door je koffie - of door de truffels in gekookt water te laten trekken. Easy as that! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.