opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Werkt je jointje niet meer? Zo reset je je cannabis-tolerantie

cannabis tolerantie

Werd je vroeger knettertje stoned van een hijs van een joint, maar heb je nu het tienvoudige nodig voor dezelfde effecten? Veel cannabis gebruikers ervaren dat het fijne groene kruid op een gegeven moment niet meer zo effectief werkt als vroeger. Een van de redenen is een zogenaamde wiet of cannabis-tolerantie - een mooi woord voor je lichaam dat gewend raakt aan een bepaalde stof. Wil jij - net als vroeger - weer optimaal genieten van zo min mogelijk cannabis? Dat kan!

Lees ook: Magic truffles en stoppen met roken - de ultieme combinatie?

Zo ontwikkelt cannabis-tolerantie zich

We kunnen heel eenvoudig uitleggen hoe je lichaam gewend raakt aan cannabis, en het zal je dan ook niet verbazen wat het is: hoe meer cannabis of marihuana je gebruikt, hoe sneller tolerantie zich zal ontwikkelen. Tetrahydrocannabinol (THC) is de psychoactieve stof in cannabis. Het werkt door de cannabinoïde type 1 (CB1) -receptoren in de hersenen te beïnvloeden. 

Als je vaak THC binnen krijgt, worden je CB1-receptoren na verloop van tijd verminderd. Dit betekent dat dezelfde hoeveelheid THC de CB1-receptoren niet op dezelfde manier beïnvloedt, wat resulteert in verminderde effecten. Een echte tijdlijn is hier niet voor te geven, maar een aantal factoren die van toepassing zijn, zijn onder andere hoe vaak je cannabis gebruikt, welk soort cannabis je gebruikt én de unieke bouw en werking van jouw lichaam. 

Lees ook: 7 redenen waarom cannabis veiliger is dan alcohol

Begin aan een zogenaamde ‘T-break’

Een van de meest gebruikelijke manieren om je cannabistolerantie te verlagen en de effecten dus weer te versterken, is door een zogenaamde T-break of Tolerance Break te implementeren. Het idee is heel simpel: door een bepaalde periode geen cannabis te gebruiken, kunnen je CB1-receptoren na verloop van tijd weer gereset worden naar hun voormalige niveaus. 

Ook voor een dergelijke pauze staat geen vaste tijd en er zijn ook geen wetenschappelijke gegevens van hoe lang je écht nodig hebt om je CB1-receptoren te resetten. Kortom: je zult er wat mee moeten experimenteren om te kijken wat voor jou werkt. Zo merken sommige mensen al effecten na enkele dagen, maar wordt over het algemeen een periode van minstens twee weken aangeraden. 

Lees ook: Deze effecten zorgen voor de enorme populariteit van kratom

Houd je dosis onder controle

Een andere manier om je cannabistolerantie onder controle te houden, is door simpelweg goed bij te houden hoeveel cannabis je gebruikt en ‘uitschieters’ binnen de perken te houden. Hoe minder cannabis je gebruikt, hoe kleiner de kans ook weer is dat je lichaam tolerantie opbouwt. Gebruik daarom gewoon het minimum dat je nodig hebt om je op je gemak te voelen en er lekker van te kunnen genieten. Een andere optie is om minder vaak cannabis te gebruiken. Ook dit kan helpen de tolerantie van je lichaam opnieuw op te bouwen en te voorkomen dat dit in de toekomst weer terugkomt. 


Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.