opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zien we echt aliens als we deze psychedelica gebruiken?

zien we aliens dmt

Mocht je vanavond niets te doen hebben, dan is het wellicht een idee om lekker met een stoel op je balkon of in je tuin te gaan zitten, en gewoon eens richting de sterren te kijken. Vandaag - 2 juli - is het namelijk Wereld UFO-dag! Op deze dag wordt de vermeende UFO-crash van het Roswell UFO-incident uit 1947 herdacht. Het doel van deze dag is oorspronkelijk om het bewustzijn van het ‘onbetwistbare bestaan van UFO’s’ te vergroten en regeringen aan te moedigen hun bestanden over UFO-waarnemingen te declassificeren. 

Maar Dutch-Smart zou Dutch-Smart niet zijn als we daar niet eens veel leukere draai aan geven. Vandaag staan wij namelijk niet per se stil bij een mogelijke UFO-sighting, maar vertellen je over een natuurlijk middel die zó psychedelisch en hallucinogeen is, dat er een kans bestaat dat je zelf ook ‘buitenaardse wezens’ begint te zien of er zelfs mee kan communiceren. Van deze psychedelica zijn er bijzondere rapportages bekend van personen die in contact komen met vreemde entiteiten. Ben je al benieuwd over welke substantie we het hebben? Lees dan snel verder!

“Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de DMT-ervaring is de frequentie waarmee gebruikers niet-menselijke ‘entiteiten’ tegenkomen, die veelal op aliens lijken.”

DMT - buitenaards psychedelisch

Dimethyltryptamine (DMT) is een van nature voorkomend psychedelisch medicijn dat in veel planten en dieren wordt aangetroffen. Sterker nog: zelfs in ons brein is DMT in zekere mate aanwezig. Alhoewel het stofje minder bekend is dan andere psychedelica zoals psilocybine (paddo’s of magic truffels) of LSD, zijn de effecten van DMT vrij intens en bijzonder. Wanneer DMT wordt gerookt ervaren de meeste mensen zo’n 15 tot 30 minuten intense en kleurrijke hallucinaties. 

Wanneer een DMT-bevattend middel (zoals Mimosa Hostilis of Chacruna) wordt gemengd tot Ayahuasca met een zogenaamde MAO-remmer (zoals Banisteriopsis Caapi), dan worden deze effecten verlengd, en kunnen ze tot wel 7 uur aanhouden. Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de DMT-ervaring is de frequentie waarmee gebruikers niet-menselijke ‘entiteiten’ tegenkomen, die veelal op aliens lijken. En het is zelfs heftiger dan dat: een flink deel van deze personen zijn er na afloop van hun trip ook van overtuigd dat deze entiteiten echt zijn. 

In de jaren ‘90 deed psychiater Rick Strassman baanbrekend onderzoek naar de effecten van DMT. De resultaten hiervan beschreef hij in het inmiddels extreem populaire boek DMT: The Spirit Molecule. Vrijwilligers testte verschillende doses DMT en ervaarden diverse effecten, zoals visuele en auditorische vervormingen, caleidoscopische patronen en een verandering van perceptie. 

Vreemde wezens en entiteiten

Maar één ding was in het bijzonder ‘opmerkelijk’ te noemen. Ongeveer de helft van alle vrijwilligers omschreven dat ze tijdens hun trip opgingen in zogenaamde ‘vrijstaande, onafhankelijke niveaus van bestaan’. Deze plaatsen werden bewoond door wat ze zelf ‘wezens’, ‘aliens’, ‘entiteiten’, ‘gidsen’ of ‘helpers’ noemden. 

Terrence McKenna, een andere beroemde onderzoeker en persoonlijkheid in de wereld van psychedelica, ervaarde precies hetzelfde. Hij beschreef deze wezens als ‘zelf-transformerende machine-elfen’. De man wijdde zijn leven aan het verkennen van de vele rijken van psychedelische ervaringen. McKenna beschreef zijn ervaringen met DMT ook als buitenaards, in de veronderstelling dat als er aliens zouden zijn, ze zich zouden kunnen verbergen in deze ervaringen. Hij ziet ze als buitenaardse entiteiten die mensen beschouwen als ‘koppig’,  die zich alleen openstellen voor mystieke ervaringen door psychedelische middelen in te nemen.

Hoewel velen vinden dat de DMT-trip te bizar is om enige diepgang aan te hechten, vond McKenna het zelf juist erg betekenisvol. Hij geloofde dat het een glimp kon zijn van de werkelijkheid na de dood, een parallelle geest die niet al te ver van de onze stond.

“McKenna beschreef zijn ervaringen met DMT ook als buitenaards, in de veronderstelling dat als er aliens zouden zijn, ze zich zouden kunnen verbergen in deze ervaringen.”

Moeder Ayahuasca

Naast Strassman en McKenna kent de wereld natuurlijk nog veel meer voorstanders van psychedelische middelen. Eén daarvan is Graham Hancock, een Britse schrijver en journalist die is gespecialiseerd in pseudowetenschappelijke theorieën. Tijdens een TEDx-Talk met de titel ‘The War on Consciousness’ beschreef hij zijn gebruik van ayahuasca, een Amazonebrouwsel waarin ook de werkzame stof DMT zit. De man zegt zelf meerdere keren per jaar deel te nemen aan sjamanistische ceremonies waarbij ayahuasca wordt gebruikt, en heeft zelf ook flink wat bijzondere ervaringen mee mogen maken. Wanneer hij spreekt over zijn ervaringen met de DMT-bevattende Ayahuasca, zegt hij dat hij een terugkerende entiteit ervaart die altijd bezig is met zijn welzijn. Hij verwijst naar deze DMT-entiteit als Moeder Ayahuasca.

Toch zijn deze entiteiten volgens Hancock niet altijd ‘positief’. Zo zouden er volgens hem ook wezens tussen zitten die niet onze beste bedoelingen in gedachten hebben. Hij noemt negatieve entiteiten die ons willen misleiden, net als een archetypische demoon. Hij zegt dat hij veel van deze entiteiten ontmoette toen hij zijn dood werd getoond, en beschreef ze als iets uit een schilderij van de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch.

Zien we echt aliens tijdens een DMT-trip?

Maar hoe zit het nou eigenlijk met deze wezens? Zijn ze ‘echt’? Of zijn ze simpelweg verzinsels van ons brein? Opmerkelijk aan deze onderzoeken is dat veel ervaringen consistent zijn. Met andere woorden: veel personen die gebruik maken van DMT-bevattende middelen zien dezelfde soort entiteiten. Soms waren de entiteiten echter liefdevol en zorgzaam, andere keren gevoelloos. Strassman merkte de opvallende parallellen op tussen deze ‘contacten’ met ‘buitenaardse wezens’ en verslagen van buitenaardse ontvoering.

De psycholoog was verbijsterd over de frequentie van deze ontmoetingen met deze entiteiten, dat hij in zijn boek zelfs een beeld schetst dat deze wezens misschien wel echte bewoners zijn van een soort van normaal onzichtbare alternatieve realiteit, misschien zelfs wel een parallel universum. 

Wetenschappelijk is bovenstaande allemaal maar moeilijk te verklaren. Sterker nog: er is nihil bewijs dat dergelijke ‘entiteiten’ die worden gezien ook maar een beetje echt zijn. Toch zweren vele duizenden gebruikers erbij. Of we er ooit achter gaan komen wat het nou echt is? We hopen natuurlijk van wel! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.