opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zo droog je eenvoudig je eigen verse paddo’s

gedroogde paddos

Zoals de meeste van jullie weten, is het kopen van paddo’s in Nederland illegaal. Wat wél legaal is, is het kopen en kweken van je eigen paddo’s. Dit doe je door middel van een kant-en-klare paddo kweekset, maar je kunt ook zelf met paddo sporen prints, potten en andere kweekbenodigdheden aan de slag gaan. De meest populaire manier - zeker voor beginners - is toch wel om te kiezen voor zo’n handige kweekset. In de meeste gevallen hoef je je hier enkel wat water aan toe te voegen, waarna je binnen no-time flink wat paddo’s kunt laten groeien. 

Maar wat doe je ná het kweken van al die paddo’s? Ter voorbeeld: een Golden Teacher 1200cc kweekset levert je al snel een flinke portie van 400 - 600 gram paddo’s op. En je raadt het al: zo’n portie eet je niet in één keer op (don’t even try…). Het komt er dus op neer dat je je gekweekte paddo’s moet bewaren. De beste manier om dit te doen is door ze te drogen. In dit artikel vertellen we je precies hoe je dat op verschillende manieren kunt doen, zodat je een zéér lange tijd van je opbrengst kunt genieten. 

Lees ook: Kan microdoseren je stemming én je brein verbeteren?

Het belang van het drogen van je paddo’s

Maar waarom zou je je paddo’s niet gewoon zodra ze klaar zijn in een pot stoppen? Nou, deze paddenstoelen bestaan voor minstens 90% uit water. Dit zorgt ervoor dat ze uiteindelijk zullen bederven indien ze niet gedroogd worden. Je kunt dit vergelijken met een banaan of een gedroogde banaan: de laatste zal véél langer mee gaan. Wanneer de paddo’s eenmaal gedroogd zijn (en het water er dus uit is gehaald), kunnen ze jaren meegaan terwijl ze hun psychedelische krachten gewoon behouden. Kortom: er is geen reden om je paddo’s níet te drogen - tenzij je ze met een groep maten allemaal in één keer opeet. 

Maar er is er nog een voordeel van gedroogde paddenstoelen. De mogelijkheden ermee zijn namelijk eindeloos. Gedroogde paddo’s kunnen wanneer ze gedroogd zijn gebruikt worden in thee, verwerkt worden in tincturen of je kunt er zelfs kleine capsules mee maken om te beginnen met het microdoseren van psilocybine - de werkzame stof in deze prachtige paddenstoelen. Gedroogde paddo’s zijn dus niet alleen functioneel en krachtig, ze zijn ook nog eens super veelzijdig. Maar dan moet je natuurlijk wél weten hoe je je zojuist gekweekte paddo’s het beste kunt behandelen. Dat brengt ons bij….

Lees ook: Maken wetenschappers binnenkort de perfecte paddo?

Verschillende manieren om je paddo’s te drogen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is het doel van het drogen van je paddo’s dus om al het vocht uit de paddenstoelen te trekken, waarna ze jaren houdbaar kunnen zijn. Hieronder vertellen we je over een aantal methoden die je kunt inzetten om je paddo’s te drogen. 

Het gebruik van een voedseldroger

Een eenvoudige voedseldroger vind je op sommige websites al voor 30 euro, maar voor zo’n 50 euro heb je een zeer degelijke voedseldroger in huis. Deze apparaten zijn geweldig om alle soorten voedsel te drogen, van fruit tot vlees (voor héérlijke beef jerky) en dus ook paddenstoelen. In het geval van het drogen van je paddenstoelen stel je je voedseldroger (of dehydrator) in op de laagste stand en laat je ze er zo’n 12 tot 24 uur in zitten. Af en toe kun je even controleren wat de status is - het doel is je paddo’s zo knapperig als een cracker te laten worden. Je moet ze dus eenvoudig kunnen breken zonder dat ze ombuigen. 

Het gebruik van droogmiddelen

Een andere effectieve manier, maar in onze ogen wat minder gebruiksvriendelijke, is door gebruik te maken van zogenaamde droogmiddelen. Misschien klinkt dit als iets vreemds, maar we hebben ze allemaal wel eens in onze handen gehad. Die kleine zakjes ‘zout’ in onze schoenendoos, tassen of andere verpakkingen? Dat is silica - sterk absorberende steentjes die water opnemen. Kies je ervoor je paddo’s hiermee te drogen, stop dan een luchtdichte verpakking vol met dit soort silica-pakketjes. Bedek deze vervolgens met een laag keukenpapier en plaats er een gaasje boven. Plaats je voorgedroogde paddenstoelen (bijvoorbeeld door een ventilator) vervolgens op het gaasje en sluit het pakket. De silica-pakketten zullen vervolgens het vocht uit de paddo’s trekken. 

Lees ook: Paddo’s veroveren de wereld (én worden legaal!)

Je eigen microdoseer-capsules maken

Nu je paddo’s zo droog zijn als het woestijngebied in Mexico, kun je er dus allerlei dingen mee doen. Je kunt er thee van maken, je kunt ze simpelweg opeten óf je kunt er kleine doses van maken om te beginnen met het microdoseren van paddo’s. Het enige dat je nodig heeft om je eigen paddo-capsules te maken, zijn de gedroogde paddo’s, lege capsules, een capsulemachine en een glazen pot om de capsules in te bewaren. Meer hierover lees je hier

Naast het maken van microdoses paddo's kun je met deze capsules en capsuleermachines nog veel meer. Zo kun je er eenvoudig je eigen kruidencapsules mee maken, maar zijn ze ook perfect voor mensen die liever geen kant-en-klare gezondheidssupplementen kopen. Met deze tools maak je ze namelijk gewoon binnen een handomdraai zelf.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.