opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 manieren om die enorme vreetkick na het blowen te voorkomen

munchies blowen voorkomen

Iedere cannabisliefhebber kent het gevoel van de ‘munchies’: de ongelooflijke vreetkick die je krijgt na het roken van een joint, het eten van een spacecake of het vapen van dat overheerlijke groene kruid. De meesten van ons accepteren dat dat gehunker naar voedsel onderdeel is van het avontuur, net als dat alcohol ons bijvoorbeeld hongerig maakt. 

Maar waar je bij alcohol misschien het idee hebt dat je ‘best wat kan eten’, kom je met cannabis meer in de situatie dat je met gemak de hele inhoud van je koelkast (en nog wat snacks uit de frituur) in je uppie naar binnen kunt werken - en het waarschijnlijk nog doet ook. Wil je dit gevoel voorkomen, bijvoorbeeld omdat je je gewicht op peil wilt houden? Daar hebben we wat tips voor! 

Lees ook: 7 leuke feiten over cannabis (die je waarschijnlijk nog niet kende)

Wat je niet hebt, kun je niet eten…

Deze eerste tip klinkt misschien wat flauw, maar het is misschien wel de beste tip die er is. Als je keukenkastjes gevuld zijn met koekjes en chocola en de verjaardagstaart van je broertje, dan is het vragen om problemen. De beste manier om de munchies te dwarsbomen is gewoon door geen ‘munchies’ op voorraad te hebben. Ja, je zult zeer waarschijnlijk nog steeds overal op zoek gaan naar verstopte zakken chips of snoep, maar na de derde keer die la open te hebben getrokken zul je waarschijnlijk toch concluderen dat er écht niets in huis is. Een nog betere optie is om die kastjes te vullen met gezondere items, zoals fruit, noten of bijvoorbeeld yoghurt of kwark. Ja ja, we weten het. Zo’n vette of juist zoete hap is soms gewoon een must, maar als je écht aan je zomerbody wilt werken, dan is het soms niet anders…

Lees ook: Dit is hoe psychedelica korte metten maken met je ego

Zoek afleiding

Honger? Welke honger? Het ergste gedeelte van honger hebben is dat je er constant aan denkt. Maar wat nou als je hele andere dingen aan je hoofd hebt? Dat is onze tip 2 om de munchies te voorkomen (of verhelpen): negeer ze. Maak een wandeling met je vrienden, knal een videospel aan of bel een vriend of vriendin (als je in je uppie bent). Wat je ook doet, zolang je niet aan eten denkt zul je veel minder snel je kaken openzetten en al dat snoepgoed naar binnen gooien. Veel mensen roken tegenwoordig lekker een jointje voordat ze beginnen aan hun thuiswerksessie. Zorg er in dat geval voor dat je genoeg werk voor handen hebt, en we weten zeker dat je je als een held door die munchies kunt slaan. 

Lees ook: Vape-liefhebber? Zo ziet de toekomst van verdampen eruit!

Hydrateer!

Veel water drinken is niet alleen gezond voor je, het zorgt er ook nog eens voor dat je gevoelens van honger of trek worden onderdrukt. Hetzelfde geldt overigens voor koffie. Wetenschappers geloven namelijk dat cafeïne de eetlust kan onderdrukken. Een effect dat overigens niet heel lang aan houdt, maar mocht je echt je nagels eraf bijten, dan is het best een poging waard om gewoon een bakje leut achterover te werpen. Een espresso geeft je daarnaast ook flink wat energie als je bij die groep thuiswerkers hoort. Je raadt het al: het is een minder goede keuze als je over een half uurtje onder de lakens moet…

Lees ook: 7 bijzondere psychedelica die werden gebruikt in religieuze ceremonies

Sluit je neus

We verzinnen het niet, mensen. Onderzoekers hebben aangetoond dat THC bij muizen voornamelijk op het gebied inwerkt dat het reukorgaan - je weet wel, je neus - in werking zet. Dit verbetert het vermogen van muizen om voedsel te ruiken aanzienlijk, waardoor ze er ook meer van gaan eten. De gedachte is dat mensen op dezelfde manier reageren op THC: we volgen onze neus in plaats van onze maag. Het ziet er wellicht wat stom uit (en dat is het misschien ook), maar zwempluggen in je neus kunnen écht helpen die munchies te verslaan. We weten natuurlijk allemaal dat precies niemand dit advies op gaat volgen, maar you know… science. 

Lees ook: Vape-liefhebber? Zo ziet de toekomst van verdampen eruit!

Eet

Het klinkt misschien tegenstrijdig, maar een andere goede manier om de vreetkick bij het blowen te verslaan is door simpelweg meer te eten voordat je begint te roken (of vapen, eten, you name it). Als je cannabis op een lege maag consumeert schijn je namelijk véél meer honger te krijgen dan wanneer je al aardig wat hebt verorbert. Eten voordat je rookt zal de munchies niet volledig teniet doen, maar het zal ze in ieder geval verminderen door de werkelijke honger te elimineren.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.