opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

7 bijzondere psychedelica die werden gebruikt in religieuze ceremonies

psychedelica religieuze ceremonies

Psychedelica zijn sinds de jaren ‘60 van de vorige eeuw nog nooit zó populair geweest als vandaag de dag. Maar waar de meeste mensen anno 2020 een portie truffels of 2CB’tje naar binnen gooien voor een lekkere visuele trip met een groep vrienden, kennen de meeste psychedelische middelen een lange geschiedenis van religieus of sjamanistisch gebruik. Vandaag vertellen we over een aantal bijzondere planten en kruiden die al eeuwen, soms duizenden jaren lang gebruikt worden in religieuze context vanwege hun geestverruimende effecten.

Morning Glory - Heavenly Blue

We verkopen in onze online smartshop een aantal verschillende soorten Morning Glory, maar de Heavenly Blue is één van de sterkste varianten. De zaden worden al eeuwenlang door veel Mexicaanse Indiaanse culturen gebruikt als hallucinogeen; ze waren bij de Azteken bekend als 'tlitliltzin', het Nahuatl-woord voor 'zwart'. Hun traditionele gebruik door Mexicaanse inheemse Amerikanen werd voor het eerst ontdekt in 1941 en kwam aan het licht in een rapport waarin het gebruik werd gedocumenteerd dat teruggaat tot de tijd van de Azteken. In 1960 werd gemeld dat de zaden van Ipomoea tricolor door bepaalde Zapotecs als sacramenten werden gebruikt, soms in combinatie met de zaden van Rivea corymbosa, een andere soort met een vergelijkbare chemische samenstelling. Hallucinaties zijn het belangrijkste effect na inname van morning glory-zaden, waaronder levendige visuele beelden en een verhoogd kleurbewustzijn.

Artemisia absinthium

Inheems in gematigde streken van Europa, Azië en Noord-Afrika, begon de religieuze associatie met deze plant met zijn sterke associatie met de oude Griekse maangodin Artemis. In de hellenistische cultuur was Artemis een godin van de jacht en beschermster van het bos en kinderen. Het is misschien beter bekend als het belangrijkste ingrediënt in Absint, het favoriete drankje van Boheemse kunstenaars uit de 19e eeuw. De meest voorkomende Absint-ervaring is een 'helderhoofdig' gevoel van dronkenschap - een vorm van 'lucide dronkenschap'. Een bijzonder feitje over deze drank: zowel kunstenaars Vincent van Gogh als Pablo Picasso hadden een grote liefde voor absinth. Tot voor kort was de drank zelfs in Nederland verboden, omdat gebruik ervan zou kunnen leiden tot hallucinaties. Daarnaast is alsem in grote doseringen giftig. Hallucineer met mate, zullen we maar zeggen.

Salvia divinorum

Salvia divinorum komt oorspronkelijk uit bepaalde gebieden in de Sierra Mazateca van Oaxaca, Mexico, waar het nog steeds wordt gebruikt door de Mazatec-indianen. Het kruid wordt er gebruikt om sjamanistische visies te vergemakkelijken in het kader van genezing of waarzeggerij. Sjamanen vermalen de bladeren om bladsappen te extraheren; ze mengen deze sappen meestal met water om een ​​infusie of 'thee' te creëren die ze drinken om visioenen op te wekken bij rituele genezingsceremonies. Salvia kan op verschillende manieren worden genuttigd, waaronder door te kauwen, roken of door het als tinctuur te verwerken in bijvoorbeeld voeding. De effecten kunnen ontzettend sterk zijn, variërend van oncontroleerbaar gelach tot gevoelens van uit het lichaam treden. En terwijl sommigen een gevoel van verbeterde stemming gevoel van kalmte rapporteert, kan verkeerd gebruik ervan leiden tot flinke bad trips. Lees hier onze salvia divinorum guide.

Magic Mushrooms

Natuurlijk kunnen we paddo's in dit lijstje niet overslaan. Psilocybine-bevattende paddenstoelen worden al duizenden jaren gebruikt door verschillende bevolkingen verspreid over de hele wereld. Zo zijn er in grotten van Noord-Algerijë 7.000 jaar oude schilderijen gevonden van mensen die aan de paddo's zaten. Midden- en Zuid-Amerikaanse culturen bouwden tempels voor paddenstoelengoden en maakten tevens zogenaamde paddestoelstenen. Ook de Azteken lustten er wel pap van: zij gebruikten paddo's geserveerd met honing of chocolade bij sommige van hun heilige ceremonies. Over de effecten van paddo's, magic truffels en psilocybine hebben we op Dutch-Smart al ontzettend veel geschreven, maar veel informatie over paddo's vind je in onze Magic Mushrooms Wiki!

Ayahuasca

Als één van de krachtigste (of misschien zelfs dé krachtigste) psychedelica ter wereld, verdient ayahuasca zonder twijfel een plekje in deze lijst. Ayahuasca is een drank uit de Amazone die wordt gemaakt van de Ayahuasca liaan Banisteriopsis Caapi en een DMT-bevattende plant zoals Chacruna (Psychotria viridis). Vrij vertaald betekent de naam ook wel 'liaan van de zielen', verwijzend naar de medicinale en spirituele toepassingen. Wanneer deze ingrediënten worden gecombineerd en worden geconsumeerd in ceremoniële setting, dan kunnen ze mentale, fysieke en spirituele effecten veroorzaken. De effecten van de drank variëren sterk, afhankelijk van de potentie van de batch en de setting van het ritueel. Over het algemeen wordt aangenomen dat een ayahuasca ceremonie enorm krachtig en levensveranderend kan zijn.

Peyote

Naast psilocybine en DMT is ook mescaline een extreem potent hallucinogeen met een religieuze geschiedenis. Peyote is een cactus met een flink hoge dosering van dit bijzondere stofje en wordt al vele duizenden jaren gebruikt door inheemse volkeren. Het is zelfs zo dat peyote de oudste psychedelica is die we in onze smartshop verkopen! Inheemse volkeren die peyote nuttigden waren onder andere de Huichol in het noorden van Mexico en door verschillende inheemse Amerikaanse stamgroepen, afkomstig uit of verplaatst naar de Southern Plains States of Oklahoma en Texas. Gebruik van Peyote wordt in de Verenigde Staten in sommige gevallen zelfs toegestaan omdat het in sommige kringen noodzakelijk is voor religieus gebruik. De visuele effecten van mescaline kunnen soms tot wel 10 uur duren. In combinatie met de juiste setting zou peyote staten van diepe introspectie en inzicht kunnen veroorzaken.

Cannabis

Cannabis is van alle psychedelica op deze pagina zonder twijfel de meest gebruikte in Nederland. De cannabisplant heeft een eeuwenoude geschiedenis van ritueel gebruik als een trance-inducerend medicijn en wordt gevonden in cultussen over de hele wereld. In India wordt het bijvoorbeeld al eeuwenlang gebruikt door rondtrekkende sadhus (asceten) en in moderne tijden heeft het de Rastafari-beweging omarmd. Sommige historici en etymologen hebben beweerd dat cannabis door oude joden, vroege christenen en moslims van de soefi-orde als religieus sacrament werd gebruikt. Meer over cannabis lees je in de blog van Dutch-Smart, bijvoorbeeld hoe je kunt koken met cannabis, of wat dacht je van 10 redenen waarom cannabis een must is om te gebruiken? Genoeg te lezen, en onze headshop zit vol met cannabis accessoires!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.