opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

Zit je noodgedwongen thuis en wil je je longen voor de verandering eens de broodnodige rust geven? Dan zijn cannabis edibles zonder twijfel the way to go! Maar voor je een lading cannabis door je cakemix gooit, zijn er een aantal zaken waar je goed over na moet denken en rekening mee moet houden - zoals dat er nog véél meer opties zijn om je favoriete kruid in je eten te verwerken. Maar omdat we weten dat er soms weinig boven een heerlijke cannabis high gaat, is dat precies wat we gaan doen: jou de fijne kneepjes van Cooking with Cannabis uitleggen! 

Als je nog nooit met cannabis hebt gekookt of gebakken, dan kan het misschien nogal intimiderend lijken. Gelukkig voor jou is koken met cannabis eigenlijk veel gemakkelijker dan je zou denken. We hebben enkele eenvoudige stappen op een rij gezet waarmee je cannabis kunt integreren in je kookkunsten, zodat je binnen no-time je van eigen cannabis maaltijden kunt genieten. 

Lees ook: Cipiers doen oproep: “Geef gedetineerden alsjeblieft corona-wiet!”

Er is meer dan spacecake en brownies...

Oke, om te beginnen heb je natuurlijk een globaal idee nodig van wát je wilt gaan maken. Eerder gaven we je al een aantal redenen waarom het nu hét moment is om een spacecake te bakken, maar wat we vandaag eigenlijk willen doen is je leren hoe je cannabis in zo-veel meer maaltijden kunt verwerken. De wereld van lekker eten is namelijk zoveel groter dan alleen cake en koekjes, toch? 

We raden aan om een ​​reeks recepten te vinden die olijfolie, boter of kokosolie bevatten. Cannabinoïden worden aangetrokken door vetten en oliën waardoor de THC en andere verbindingen actief kunnen worden. En aangezien er ontzettend veel recepten zijn die met dergelijke ingrediënten worden bereid, zijn de opties eindeloos. Wat dacht je bijvoorbeeld van salades met een cannabis-doordrenkte saladedressing, sauzen zoals pesto en chimichurri, smakelijke pannenkoeken en wafels of zelfs een fijne smoothie? 

Lees ook: 10 redenen waarom cannabis best leuk is om te gebruiken!

Kies de cannabissoort

Met het recept voor je neus weet je nu op welke smaken je moet letten bij het zoeken naar de perfecte cannabissoort om je maaltijd te verbeteren. Je wilt de meest prominente smaak in het gerecht identificeren en die eigenschap matchen met het terpeenprofiel van de soort cannabis die je ermee gaat combineren. 

Enkele van de meest voorkomende terpenen om te koppelen zijn bijvoorbeeld limoneen (citrus), myrceen (gemengde kruiden, tropische noten), Caryophyllene (kruidnagel), Pinene (pijnboompitten), nerolidol (jasmijn, gember) en Linalool (lavendel). Kies een soort met een gewenst terpeenprofiel en die goed past bij veel verschillende soorten recepten. Online heb je een aantal goede bronnen die je het terpeenprofiel van verschillende soorten cannabis laten zien, dus raadpleeg die om te kijken welke soort het beste bij jouw gerecht past. 

Ook goed om te bedenken is wat je nou eigenlijk wilt van de cannabis in je maaltijd. Zoals je weet zijn er verschillende soorten marihuana met verschillende effecten. Als je je energiek wilt voelen en gasten wilt vermaken, kies dan een Sativa. Als je wilt ontspannen, tot rust wilt komen of zelfs in slaap wilt vallen, kies dan voor een Indica. Natuurlijk kun je ook verschillende soorten proberen om te kijken welke cannabissoort voor jou de meest gewenste effecten biedt. 

Lees ook: Wetenschappers kunnen bijna bad trips de wereld uit helpen...

Decarboxyleren

De volgende stap is het decarboxyleren van je cannabis. Say what? Nou, Decarboxyleren is de de chemische reactie die de carbonzuren uit THC vrijgeeft om de thc te activeren. Bij rokers of vapers vindt dit plaats op het moment dat je rookt of vapet, maar als je je cannabis eetbaar wilt maken, dan is dit een must. Het decarboxyleren gaat als volgt: je stelt de cannabis gedurende zo’n 45 minuten  bloot aan ongeveer 115 graden celcius, in de oven welteverstaan. Vergeet niet om de temperatuur laag te houden om te voorkomen dat de gewenste terpeeneigenschappen verbranden. Soms willen mensen de toppen op hogere temperaturen roosteren omdat dit sneller zou gaan, maar eigenlijk verpest je hier de terpenen mee. Halverwege kun je de cannabis nog even doorroeren en husselen. 

Lees ook: Cannabis microdoseren: dit is waar je op moet letten

De cannabis infusie

De volgende stap is het maken van de cannabis infusie. We raden aan om een goede kwaliteit boter of olijfolie te gebruiken, want hoe beter de kwaliteit van dit product, hoe beter de infusie uiteindelijk zal worden. Kies je voor boter, ga dan voor heerlijke romige en zachte boter om ervoor te zorgen dat je cannabisboter dezelfde eigenschappen zal hebben. Ga je voor olie, dan wordt over het algemeen Griekse olijfolie verkozen boven Italiaanse olijfolie, omdat deze beter mengt met cannabis dan laatstgenoemde. Heb je echt alleen Italiaanse olie, geen nood, ook daar maak je gewoon een prima infusie mee.  Houd er rekening mee dat het infuseren van cannabis minstens 30 uur in beslag neemt (koken + afkoelen), dus plan ruim van tevoren en maak gelijk een grote batch!

Lees ook: In strijd met corona: skip dat jointje - bak een spacecake!

Cannabisboter

Kies je voor het maken van cannabisboter, doe dat dan als volgt: Smelt de boter op laag vuur. Voeg water toe en zet de temperatuur hoger totdat het mengsel begint te sudderen en alle boter smelt. Roer de gedecarboxyleerde cannabis erdoor en roer het door de boter. Zet het vuur laag tot de laagste stand. Kook het mengsel 4-5 uur en roer elke 60 minuten. Zorg ervoor dat de temperatuur 65 - 95 graden celcius bereikt. Voeg indien nodig water toe. Giet het mengsel na afkoelen door een zeef en vang de vloeistof op in de grote mengkom. Laat de boter een nacht in de koelkast staan om overtollig water te laten scheiden. Verwijder de volgende dag water van de bodem van de kom en schep de resterende cannabis boter in een luchtdichte container. Het is nu klaar voor gebruik!

Lees ook: Kan cannabis in de toekomst helpen bij Alzheimer?

Cannabisolie

Verwarm ongeveer 1,5 liter olijfolie per 30 gram cannabis op laag vuur tot het zo’n 65 graden celsius bereikt. Roer de cannabis erdoorheen tot de toppen volledig verzadigd zijn van olijfolie. Verwarm het mengsel langzaam gedurende 4 uur op laag vuur. Oververhit het mengsel niet zodat het begint te koken, want dat verpest het complete smaakprofiel én de aanwezige terpenen. Kook dus op laag vuur en neem de tijd, en laat de olie bovenal nooit koken. Haal het mengsel van het vuur en laat het afkoelen, en giet het mengsel in een zeef om de vloeistof op te vangen. Verpak de olie in een luchtdichte fles of kom, en het is klaar voor gebruik!

Lees ook: Deze man probeerde 157 soorten drugs voor unieke ‘drugsbijbel’

Time to cook…

Nu je het recept hebt gekozen en de infusie hebt gemaakt, is het tijd om te beginnen met koken! Hoe? Da’s simpel: je behandelt de infusie als een ingrediënt zoals je het normaal ook zou behandelen en je zorgt er uiteraard voor dat je de olie of boter nauwkeurig kunt afmeten. Je kunt er ongeveer vanuit gaan dat één theelepel cannabis olie of cannabis boter gelijk staat aan een portie van 5-10 miligram. Het is aan jou om de voor jou perfecte dosis te bepalen. 

That’s it, eet smakelijk en geniet van je homemade cannabis infusie!

Tags

  • Alle blogs (488)