opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

High sporten - een goed idee of toch maar overslaan?

cannabis sporten

Het nieuwe jaar is alweer eventjes begonnen, en dat betekent dat ook de goede voornemens weer volop in werking zijn. Eerder naar bed, minder snacken, minder social media… het zijn stuk voor stuk vaak gekozen goede voornemens. Maar als er één voornemen met kop en schouder boven de rest uitsteekt, dan is het wel om gezonder te leven en vaker te sporten. Vandaag gaan we het hebben over een bijzonder combinatie: cannabis en sport. Een goed idee of toch maar overslaan? 

Lees ook: 5 must-try supplementen voor een gezonder lichaam

Meer uithoudingsvermogen

Allereerst willen we niemand stimuleren om cannabis of welk ander middel te gebruiken. Maar laten we eerlijk zijn: als je hier op Dutch-Smart bent beland dan is de kans groot dat je wel eens van een lekkere joint of hijs uit de bong geniet. Dat gezegd hebbende, kunnen we van start met één van de meest beduidende effecten van cannabis op je sportprestaties. Een studie uit 2019, die werd gepubliceerd in Frontiers in Public Health, heeft namelijk uitgewezen dat mensen die wiet gebruikten voor ze begonnen met sporten, het over het algemeen langer volhielden dan mensen die helemaal nuchter aan de workout begonnen. 

Deelnemers rapporteerden namelijk dat de cannabis hen hielp gemotiveerd te raken om te trainen en het de activiteit ook nog eens aangenamer maakt. Als je iemand bent die van wiet vooral lui op de bank blijft liggen, dan snap je hier waarschijnlijk helemaal niets van. Toch zouden marihuanagebruikers gemiddeld 2,5 uur meer sporten dan mensen die geen wiet consumeerden voor of na het sporten. Tja, de cijfers liegen niet. 

Lees ook: Wetenschappers: zo veranderen psychedelica je bewustzijn

Het ideale moment om te beginnen

Nu we weer middenin een lockdown zitten en massaal thuis zitten, lijkt een home-workout routine ook nog eens perfect voor dit moment. Daarnaast is het thuis een stuk makkelijker om je cannabis te doseren dan wanneer je bijvoorbeeld in de sportschool zou staan (waar jointjes niet écht welkom zijn…). Dat gezegd hebbende, raden we in eerste instantie af om onder invloed in de weer te gaan met zware gewichten zoals dumbells of kettlebells. Maar wat jumping jacks om van start te gaan? Dat kan iedereen, zelfs met een stonede kop! (Kijk wel uit dat je niet omvalt…)

Een ander groot voordeel van thuis sporten in combinatie met een jointje, is dat je je totaal geen zorgen hoeft te maken over wat andere mensen van je denken. Thuis voel je je veilig, comfortabel én je kunt als je wilt simpelweg nog een hijsje bij nemen. En mocht het je allemaal toch wat teveel worden? Dan kun je simpelweg op de bank neerploffen en je workout beëindigen. Wel uitkijken voor die verrekte munchies, want die doen je complete workout natuurlijk weer volledig teniet. 

Lees ook: Zo zorgt cannabis voor die geweldige high

Wel sporten, geen cannabis

Wil je nou wél meer sporten, maar hoef je daar niet bepaald een jointje bij? Neem dan eens een kijkje in onze health shop! Hier bieden we een groot assortiment gezondheids en sport-producten aan, bijvoorbeeld voor meer energie, maar ook om je spierkracht te vergroten.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.