opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1690 reviews

Dat we op onze website heel wat bijzondere producten verkopen, dat weten de meeste van jullie wel. Vandaag gaan we het hebben over nog zo'n bijzonder product, namelijk een speciaal kruid dat wordt gebruikt om lucide dromen op te wekken. Dit is een bewustzijnstoestand die tijdens de slaap optreedt en waarin de slaper zich ervan bewust is dat hij slaapt. Lucide dromen kunnen vervolgens gebruikt worden om de onderbewuste geest vrij te verkennen zonder beperkingen zoals zwaartekracht of fysische wetten. Klinkt interessant, toch? Lees snel verder hoe één van onze populairste producten, calea zacatechichi, je hierbij kan helpen!

Lees ook: Dit is waarom paddo grow-kits steeds populairder worden

Wat is lucide dromen en hoe werkt het?

In het kort gezegd is een 'lucide droom' een staat van bewustzijn waarin de persoon zich ervan bewust is dat hij droomt. Concreet gezien betekent dit vaak dat iemand de inhoud van zijn droom kan bepalen. De term lucide betekent helder, een woord dat oorspronkelijk van het Latijnse 'lucidus' komt, wat destijds weer gebruikt werd voor een heldere geest of een helder verstand.

Een lucide dromer kan ook verschillende aspecten van zijn droomwereld manipuleren, waaronder tijd, ruimte, en soms de werkelijkheid zelf. Deze vaardigheden worden meestal tijdens het wakende leven verworven door bepaalde praktijken zoals meditatie of yoga en kunnen met oefening ontwikkeld worden. Als iemand met voldoende controle over 'lucide dromen' in zijn droomtoestand komt, is hij zich er van bewust dat dit niet de werkelijkheid is, maar slechts een simulatie ervan. Intussen wordt hun geest zeer actief en begint het vrij rond te dwalen - deze vrij stromende gedachten worden vaak de droom zelf. Met andere woorden: iemand die lucide droomt bepáált de droom. Hoe tof is dat?

Lucide dromen kunnen opgewekt worden door verschillende stoffen, zoals plantenextracten. Ook kun je gebruik maken van bepaalde 'lucide droomtechnieken'. Een van de meest voorkomende hiervan is dat terwijl je je in de droomtoestand bent een bepaalde handeling uitvoert die je hersenen een seintje geeft dat je weet dat je droomt (bijvoorbeeld je vingers tellen of het licht aan en uit doen). Door dit proces te trainen en te perfectioneren, kunnen ervaren lucide dromers vrijwel elke nacht actief hun dromen beïnvloeden.

Lees ook: Nieuw onderzoek: Kan Ayahuasca symptomen van depressie bestrijden?

Hoe wekt calea zacatechichi lucide dromen op?

Calea zacatechichi is een kruid dat je kan helpen lucide dromen op te wekken. Het wordt vaak door sjamanen gebruikt om een droomtoestand op te wekken en de onderbewuste geest te verkennen. Het kan gerookt worden of in theevorm worden geconsumeerd voor het gewenste resultaat, maar het is belangrijk dit krachtige kruid niet te misbruiken, want het wekt ook een diepe slaaptoestand op die tot zes uur kan duren.

Calea zacatechichi staat in de wetenschappelijke wereld ook wel bekend als Calea ternifolia, maar in de volksmond wordt het ook wel simpelweg 'droomkruid' genoemd. En hoewel dit bijzondere kruid zeker de poorten naar lucide dromen kan openen, is het echt betekenisvolle aspect van Calea zacatechichi het vermogen om je mee te nemen op een ongelooflijke innerlijke reis. Mensen drinken thee van dit kruid namelijk niet alleen om lucide dromen op te wekken, maar ook om een verhoogde mate van introspectie te realiseren wanneer ze wakker zijn - hoewel de effecten op laatstgenoemde toestand doorgaans als minimaal worden bestempeld.

Lees ook: De #1 must-have gadget van deze zomer: een draagbare vaporizer

De wetenschap achter het gebruik van droomkruid

Calea zacatechichi kan lucide dromen opwekken door de afbraak van gamma-aminoboterzuur (GABA) in de hersenen te verlagen en zo het peil ervan te verhogen. GABA is een neurotransmitter die opwinding tegenwerkt en zo de activering van neuronen in de hersenen afremt. Specifiek werkt dit kruid op de neurale transmissie door zich te binden aan bepaalde GABA receptoren in de hersenen, die geassocieerd worden met kalmte en je in een veranderde bewustzijnstoestand brengen die hypnagogia genoemd wordt. Dit wekt een toestand op die nogal lijkt op een wakkere droom, waarin iemands dromen levendiger of dus zelfs lucide kunnen worden.

Calea zacatechichi kan ook lucide dromen opwekken door je ogen snel rond te laten bewegen terwijl je slaapt. Bovendien verhoogt het de hartslag en bloeddruk gedurende ongeveer 2 uur na inname van een kopje thee. Deze twee effecten samen kunnen ervoor zorgen dat de slaapcyclus 'gebroken' wordt. Tijdens dit stadium kan iemand 'ontwaken' uit zijn zogenaamde REM-slaap (Rapid Eye Movement) en daardoor lucide dromen ervaren.

Ook wordt gedacht dat Calea zacatechichi levendige dromen op kan wekken door de niveaus van serotonine en acetylcholine in jede hersenen te beïnvloeden. Serotonine regelt de stemming, terwijl acetylcholine de geheugenvorming regelt. Als de niveaus van deze neurotransmitters verhoogd zijn, worden tijdens de slaap meer droomachtige herinneringen gevormd. En omdat het kruid ook invloed heeft op de noradrenaline spiegels - een andere belangrijke neurotransmitter voor de geheugenvorming - helpt het je je dromen te herinneren als je wakker wordt, en verhoogt het ook de intensiteit ervan. Kortom: dit droomkruid is volgens liefhebbers een soort alleskunner op gebied van slaap!

Lees ook: Wat je moet weten voor je eerste paddo of magic truffel trip

Wat kun je allemaal doen tijdens lucide dromen?

Droomkruid kan je dus helpen om lucide te dromen, maar waarom zou je dit eigenlijk doen? Hierboven hebben we al kort uitgelegd dat je met lucide dromen erg diep tot jezelf kan komen - volgens velen dieper dan op welke manier dan ook. Een van de grootste bronnen op gebied van lucide dromen op internet is echter verder gegaan dan dat, en heeft een geweldige lijst samengesteld van 101 dingen die je kunt doen tijdens lucide dromen. Hieronder zetten we een handjevol van onze eigen favoriete (en bucketlist-) lucide activiteiten neer. Welke zou jij willen ervaren?

  1. The sky is the limit! Vlieg de wolken in en observeer de wereld beneden. Dit is het land van je onbewuste geest - hoe ziet het eruit? Is het vredig, surrealistisch, overbevolkt?
  2. Duik onder water en adem normaal zonder zuurstof. Zie het water als lucht; het is oké om je longen ermee te vullen.
  3. Ga door een spiegelportaal en kom tevoorschijn in een andere dimensie. Is dit Aarde II? Wat is anders? Wat kun je van deze plek leren?
  4. Verander jezelf in een atoom en verken de kwantumwereld. De regels zijn hier totaal anders. Welke bizarre nieuwe energieën kun je ervaren?
  5. Reis terug in de tijd en zie hoe de piramides van Egypte werden gebouwd.
  6. Vlieg als een adelaar over grote bergen en valleien. Voel de bries tegen je huid en proef de ultieme vrijheid van vliegen.
  7. Maak een reis naar het centrum van de aarde en ontdek wat er binnenin ligt. Onthoud dat dit fantasieland is. Wetenschap doet er niet toe!
  8. Verkrijg superkrachten zoals The X-Men. Buig metaal met je geest, lees de gedachten van andere mensen en teleporteer de wereld rond.
  9. Reis terug in de tijd en ontmoet jezelf als kind. Wat zijn hun dromen en doelen? Wat vinden ze het leukst aan het leven?
  10. Loop door muren en observeer het interieur terwijl je er doorheen loopt. Hoe voelt het om je fysieke lichaam door vaste voorwerpen te duwen?

Lees ook: Helpt Rhodiola je beter omgaan met stressvolle situaties?

Conclusie

Lucide dromen zijn een fascinerende bewustzijnstoestand die mensen in staat stelt hun eigen gedachten, gevoelens en handelingen te controleren. De mogelijkheid om dit te doen terwijl je nog in de droom bent is wat lucide dromen zo krachtig maakt - je kunt je diepste verlangens en angsten verkennen zonder dat er consequenties aan verbonden zijn! Wil je meer informatie over hoe je lucide dromen kunt opwekken met calea zacatechichi of wil je hulp bij het opzetten van je eigen persoonlijke experiment? We helpen je graag! Klik hier om dit bijzondere kruid direct te bestellen

Tags

  • Alle blogs (488)