opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

De zomer is in volle gang, en dat betekent dat je waarschijnlijk al de nodige zomerse accessoires hebt aangeschaft om je koel en energiek te houden. Maar heb je al eens gedacht aan misschien wel de beste all-around zomeraccessoire die er is? Maak kennis met de draagbare vaporizer! Deze apparaatjes zijn handig in gebruik, kosten minder dan sigaretten en zijn ook nog eens een stuk smaakvoller. Daarnaast gebruik je ze niet alleen met olie, maar ook met je eigen favoriete droge kruiden. Lees snel verder om de krachten van de portable vaporizer te ontdekken en bekijk welke apparaten wij aanaden. 

Lees ook: Vape-liefhebber? Zo ziet de toekomst van verdampen eruit!

De nummer één gadget voor cannabis-liefhebbers

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: draagbare vaporizers zijn vandaag de dag de absolute nummer één gadget voor cannabis liefhebbers. Waar je vroeger enkel nog olie kon verwarmen, stop je nu gewoon wat cannabis in je vape-apparaat om waar je ook bent van een lekkere hit cannabis te genieten. Een jointje rollen is verleden tijd met een hoogwaardige vaporizer in je zak. 

Een draagbare vaporizer werkt door je marihuana net genoeg te verhitten zodat het THC en CBD aan de lucht afgeeft, terwijl het toch een smakelijke rook-achtige ervaring geeft. De warmtebron is zit in de vaporizer zelf, je hebt dus geen aansteker nodig. Deze apparaten produceren daarnaast damp in plaats van rook, één van de redenen waarom ze de voorkeur genieten van veel gebruikers.

Lees ook: Welke vaporizer of verdamper kies je?

Hoe werkt een draagbare vaporizer?

Dus, zo’n draagbare vaporizer, hoe werkt dat eigenlijk? Een draagbare vaporizer is een lichtgewicht, gemakkelijk te gebruiken apparaat dat snel droog kruid of vloeibare extracten in damp omzet. Het apparaat bestaat meestal uit een batterij, een verwarmingselement, en een verstuiver of patroon. De batterij drijft het verwarmingselement aan, dat de kamer verwarmt tot temperaturen van 90-200+ graden Celsius. 

De gebruiker zuigt vervolgens aan het mondstuk van het vaping apparaat om de inhaleerbare lucht in de kamer te verwarmen tot de gewenste temperatuur bereikt is. De hete lucht verdampt dan het plantmateriaal of de olie in de kamer, waarbij een damp vrijkomt die door de gebruiker kan worden geïnhaleerd. Het resultaat: een heerlijke, smaakvolle damp. 

Lees ook: Je vaporizer gebruiken om te trippen? Het kan met de Trance Mix!

De voordelen van een draagbare vaporizer

Twijfel je nog over het type vaporizer? Dan kunnen we kort zijn: een draagbare vaporizer is momenteel de meest populaire soort die er is. Het grootste voordeel zit hem in de naam: hij is draagbaar! Er zijn veel voordelen van het gebruik van een draagbare vaporizer. Het is bijvoorbeeld discreter dan het ronddragen van een desktop vaporizer. In tegenstelling tot de meeste andere apparaten, zoals de vroegere elektronische sigaret, verbrandt hij het materiaal niet, wat zorgt voor een zachtere hit met minder schadelijke stoffen in je longen. Daarnaast produceert een vaporizer geen rook, wat ook nare geurtjes voorkomt mocht je er binnen gebruik van maken. 

Draagbare vaporizers zijn het perfecte alternatief voor wie wil vapen zonder aan een desktop apparaat gebonden te zijn. Ze bieden een breed scala aan voordelen die ze aantrekkelijk kunnen maken voor jou en je levensstijl. Het formaat is hoe dan ook het grootste voordeel: je kunt deze draagbare vaporizers of verdampers letterlijk overal mee naar toe nemen zonder je druk te maken over vervelende snoeren. Draagbare toestellen zijn er daarnaast in allerlei soorten en maten - sommige hebben gemakkelijk in te drukken knoppen, terwijl andere een gevoelig aanraakscherm hebben. De opties zijn anno 2021 eindeloos. 

Lees ook: Wat is de beste vaporizer?

Het verschil tussen convectie en conductie vaporizers

Wanneer je op zoek gaat naar een vaporizer, dan zul je snel zien dat er verschillende types en uitvoeringen zijn. Het grootste verschil tussen verschillende soorten draagbare vaporizers, zit hem in de manier waarop je inhoud wordt verwarmd. Daarin wordt onderscheid gemaakt tussen een convectie en conductie vaporizer:

Een convectie vaporizer of verdamper verwarmt de lucht rond het kruid, en dwingt die dan over je kruid. De voordelen van een convectie vaporizer zijn o.a.: hij warmt sneller op, produceert beter smakende en zuiverdere damp, en is gemakkelijker schoon te maken. De nadelen van een convectie vaporizer zijn schaars: ze zijn vaak een stukje duurder dan conductie vaporizers, zijn minder zuinig in energie en vaak groter van stuk. 

Conductie-vaporizers verhitten daarentegen het kruid direct. Een conductie vaporizer is de meest voorkomende soort. Hij verwarmt het kruid rechtstreeks en produceert dikke, rijke damp. Het voordeel van een conductie vaporizer is dat hij vaak energiezuiniger is dan zijn convectie-tegenhangers en ook vaak goedkoper. is. Het nadeel van een conductie vaporizer is dat het langer duurt voor hij is opgewarmd en dat hij het kruid te snel kan oververhitten zonder goede temperatuurregeling.

Lees ook: Gaan psychedelica de sportwereld veranderen? Mike Tyson denkt van wel

3 van de beste draagbare vaporizers op een rij

Kortom: Draagbare vaporizers zijn weliswaar geen nieuwe technologie, maar wel een die de laatste tijd in populariteit is toegenomen. Deze apparaten worden gebruikt om oliën, wassen en droge kruiden te verhitten zonder dat er verbranding aan te pas komt. Ben je overtuigd en wil je ook graag een draagbare vaporizer toevoegen aan jouw Everyday Carry? Neem dan een kijkje tussen 3 van de beste vaporizers van dit moment!

Storz & Bickel Mighty Vaporizer

De Machtige. De Heilige Graal. Ben je op een zoektocht naar de perfecte vape? Je hebt hem eindelijk gevonden! The Mighty zou wel eens je droom kunnen zijn die uitkomt. Met zijn digitale dampregelaar en intuïtieve LED display hoef je je nooit meer zorgen te maken over toevallige hittepieken, of rip-offs die er identiek uitzien maar drastisch verschillende highs produceren vanwege. Geen nare geurtjes meer die door je appartement sijpelen, maar discretie die voorop staat! En niet te vergeten: De twee grote lithium-ion batterijen zorgen ervoor dat de Mighty langer meegaat dan de meeste andere vaporizers.

ArGo - Arizer Go

De ArGo is licht en compact, en past gemakkelijk in de palm van je hand. Hij heeft een ingebouwd scherm dat de ingestelde temperatuur, de huidige temp en het batterijniveau weergeeft. De volledig opgeladen batterij van de ArGo gaat 7 tot 10 sessies mee bij zwaar gebruik of 20 sessies bij matig gebruik voor ze weer opgeladen moet worden. Dit apparaat kan ook via USB worden opgeladen, waardoor het zeer geschikt is voor lange vape sessies onderweg. Deze vape gebruikt geen butaan of gevaarlijke chemicaliën, hij gebruikt alleen elektrische stroom om de boel te verwarmen. Voor een hele dag vapen en gemak kies je dit kereltje boven alle andere.

Pax 2 Vaporizer

De Pax 2 is de voorloper van de nieuwere Pax 3 vaporizer, maar kijkende naar prijs-kwaliteit verhouding is de 2 een echte krachtpatser. Hij is 25% kleiner, 10% lichter dan zijn voorganger, en is nog beter in het optimaliseren van je kruid voor een maximale vape-ervaring. Met een intelligent verwarmings- en koelsysteem dat met chirurgische precisie de optimale temperatuur handhaaft, is het zonder meer een van de beste apparaten op de markt van vandaag voor totaal gemak en functionaliteit. Verwarm je leven met dit innovatieve product van PAX Labs!

Tags

  • Alle blogs (488)