opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

Ben je op zoek naar manieren om je slaapkamerprestaties naar een hoger niveau te tillen? Dan is de kans groot dat je in onze smartshop op zoek gaat naar sex stimulants, leuke speeltjes of andere intieme items. En dat is niet gek: veel van deze producten kunnen én zullen je libido als geen ander boosten en je prestaties als nooit tevoren laten schitteren! Maar wat nou als we je vertellen dat een bezoekje aan onze headshop óók voor deze dingen kan zorgen?

Lees ook: Geef je gezondheid een boost met Lion’s Mane paddenstoelen capsules

Een hit van je vape voor een wilde nacht

Volgens een nieuwe studie in het tijdschrift Healthcare hebben mensen tussen de 18 en 30 jaar die cannabis en alcohol consumeren namelijk zeer waarschijnlijk een superieure seksuele functie en betere orgasmes dan mensen die geen van beide middelen gebruiken. Voor je nu echter direct de bong aanslingert of een liter wodka achterover gooit: houd er rekening mee dat dit onderzoek slechts een observatie is en geen bewijs levert voor een causaal verband tussen intoxicatie en seksuele bekwaamheid. Toch levert het onderzoek enkele interessante bevindingen...

Het is ook belangrijk om te bedenken dat veel onderzoekers het nog steeds erg oneens is over de impact van zowel wiet als drank op iemands vermogen om succes te hebben in de slaapkamer. Eerdere studies hebben zeer tegenstrijdige bevindingen opgeleverd, en er zijn aanwijzingen dat beide stoffen mannen en vrouwen verschillend beïnvloeden en dat leeftijd ook een factor kan zijn. Zo zouden zowel wiet als alcohol mensen juist slaperig kunnen maken, iets wat niet bepaald bevordelijk is voor een goede prestatie in de slaapkamer. Combineer dat met het feit dat vrouwen over het algemeen sneller stoned zijn, en je zit al snel niet meer op één niveau.

Lees ook: Cannabis vapen: dit zijn de voor- en nadelen

Zorgt cannabis voor betere seks?

Maar hoe zit het dan met dit specifieke onderzoek? Zorgt cannabis voor betere seks? De auteurs van dit specifieke onderzoek besloten om zich specifiek op jonge volwassenen te concentreren, aangezien deze groep de neiging heeft om de meeste alcohol en cannabis te consumeren en daarnaast ook de meeste seks heeft. In de eerste helft van 2020 werden in totaal 274 mensen van 18 tot 30 jaar gerekruteerd om deel te nemen aan het onderzoek in Almeria, Spanje.

Alle deelnemers vulden een reeks vragenlijsten in om de onderzoekers informatie te geven over hun alcohol- en cannabisconsumptie en over verschillende aspecten van seksueel functioneren. Over het algemeen scoorden ernstige cannabisgebruikers hoger voor seksuele functie en opwinding dan niet-gebruikers, terwijl zware drinkers dezelfde voordelen genoten in vergelijking met mensen die zich onthielden van alcohol. Daarnaast stonden hogere niveaus van alcoholgebruik garant voor betere orgasmes, waarbij geen verschil zat tussen mannen en vrouwen.

Samenvattend leggen de onderzoekers van deze studie uit dat "het seksuele functioneren bij jongeren die vaker cannabis en alcohol gebruiken beter bleek te zijn dan bij degenen die geen van beide gebruiken." Een van de mogelijke redenen die de onderzoekers geven voor dit fenomeen is dat zowel cannabis als alcohol een "vermindering van angst en schaamte kunnen veroorzaken, wat seksuele relaties vergemakkelijkt".

Lees ook: Wijn en cannabis - de perfecte combinatie?

Eerder onderzoek...

En dit is niet het eerste onderzoek in zijn soort. Eerder schreven we al over onderzoek dat uitwees dat het gebruik van marihuana het seksleven van vrouwen een geweldige boost kan geven. In een studie, gepubliceerd in Sexual Health, vroegen onderzoekers van de Saint Louis University vrouwen om hun seksuele ervaring met en zonder marihuana vooraf te vergelijken. Van de bijna 400 deelnemers die meededen, beschreef 68 procent seks tijdens marihuana als ‘aangenamer’, 60 procent meldde een ‘toename in zin in seks’ en 52 procent vond een ‘toename in bevredigende orgasmen’. Als dat geen geweldige cijfers zijn...

Bovendien wijzen verschillende onderzoekers op het vermogen van marihuana om onze zintuigen te stimuleren, het gevoel van aanraking te vergroten en meer fysieke nabijheid aan te moedigen. Kortom: cannabis maakt de hele seksuele ervaring gewoon aangenamer, om welke redenen dan ook. Ook niet onbelangrijk: het nuttigen van cannabis is tegenwoordig eenvoudiger dan ooit. Moest je vroeger nog een jointje draaien, gooi je nu gewoon wat cannabis in je kruiden vaporizer! Easy, right?

Tags

  • Alle blogs (488)