opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

Dat we van een lekkere cannabis-high gaan eten alsof ons leven er vanaf hangt, dat weten we. De munchies zijn real, maar let’s face it: het grootste deel van deze voeding bestaat uit chips, snoeps, chocola en natuurlijk Turkse pizza’s en zijn vooral bedoeld zijn om onze onverzadigbare trek te stillen. Vandaag gaan we het echter hebben over vijf andere dingen die je kunt eten. Niet om je honger tegen te gaan, maar juist om je cannabis high te versterken! Nóg meer stoned raken zonder aan de bong te hoeven lurken, het kan echt, en hieronder vertellen we je hoe. 

Lees ook: Nieuw onderzoek toont veelbelovende effecten microdosing aan

Terpenen to the max!

Meer dan 100 soorten terpenen, de oliën die de plant zijn speciale geur geven, zijn inmiddels geïdentificeerd in cannabis. Ze vinden hun oorsprong in de harsklieren van de bloem en twee ervan zijn zonder twijfel de bekendste: THC en CBD. Toch zijn terpenen niet uniek voor cannabis. Ze zijn in grote mate aanwezig in tal van planten en fruit. Net als cannabinoïden, wordt aangenomen dat terpenen de cannabiservaring beïnvloeden door zich te binden aan receptoren in de hersenen, waarbij verschillende terpenen verschillende therapeutische voordelen lijken te bieden. 

Onderzoek dat is gepubliceerd in het American Journal of Translational Research toont aan dat het eten van voedsel dat rijk is aan terpenen en omega-3-vetzuren dan ook invloed kan uitoefenen op de manier waarop je lichaam omgaat met cannabis. En dat is precies waarom je zorgvuldig een aantal voedingsmiddelen kunt selecteren die op zo’n manier in je lichaam werken, dat je high van marihuana stevig versterkt kan worden, aldus de website GreenState. Zij publiceerden een lijst met vijf voedingsmiddelen die volgens de wetenschap je high kunnen boosten, en natuurlijk kunnen wij je deze niet onthouden. 

Lees ook: Ook senioren zitten tegenwoordig massaal aan de cannabis!

Mango

Niet alleen ontzettend lekker, ook nog eens gezond én dus goed voor je high. Mango's zitten boordevol myrceen, een van de meest voorkomende terpenen in cannabis. Myrceen zou een ontspannende werking hebben. Als je ongeveer een uur voordat je cannabis consumeert een mango eet, is het idee dat je cannabisreceptoren worden aangewakkerd en vervolgens sneller klaar zijn om de cannabis efficiënter te verwerken. “Van myrceen is aangetoond dat het het maximale verzadigingsniveau van de CB1-receptor verhoogt, waardoor een groter maximaal psychoactief effect mogelijk is. Voor de meeste mensen zal de consumptie van een verse mango, 45 minuten voor het inademen van cannabis, resulteren in een sneller begin van psycho-activiteit en een grotere intensiteit”, aldus Steep Hill Labs, een in Californië gevestigde instelling dat medische cannabis test en analyseert. 

Lees ook: Zo help je iemand veilig uit een bad-trip

Broccoli

We kunnen ons voorstellen dat broccoli het laatste is waar je aan denkt als je de munchies hebt, maar als je tóch wilt genieten van een stevigere high, dan is broccoli echt the way to go. Naast dat het ontzettend gezond is (het zit boordevol ijzer, magnesium, selenium, vezels, eiwitten en vitamines), bevat broccoli ook veel bèta-caryofylleen, een terpeen dat populair is in cannabis. Het koppelen van de twee zou potentiëel kunnen leiden tot een sterkere high en een rustgevend gevoel. Dit specifieke terpeen bindt zich op dezelfde manier aan de CB2-receptoren in het lichaam als cannabinoïden. Het zou volgens sommige bronnen zelfs tal van andere lichamelijke kwalen kunnen verminderen. Maar goed, wie verwacht wat anders van superfood broccoli? 

Lees ook: Onderzoek laat zien dat psychedelica je uit de gevangenis houdt

Noten

Een goede hand vette noten, dat gaat er best in tijdens de munchies. Het is juist dit vet dat je lichaam kan helpen om cannabinoïden zoals THC en CBD sneller op te laten nemen. "CBD- en THC-verbindingen zijn in vet oplosbaar, dus vet is hun medium", vertelde klinische voedingsdeskundige Kelly Dorfman aan GreenState . "Als je ze consumeert met voedsel dat vet bevat, zullen ze beter absorberen - net zoals vitamine E over het algemeen beter absorbeert als het in de vorm van olie wordt ingenomen”. Noten zijn een geweldige optie voor iedereen die op zoek is naar een lekkere snack én tal van gezondheidseffecten. Het tilt je high naar een hoger niveau én beschermt ook nog eens je hart. De gezonde vetten in sommige noten kunnen soms zelfs de hartslag verlagen en gunstig zijn voor mensen met cardiovasculaire problemen. Kortom: go nuts!

Lees ook: Libidokruiden: een geweldige tool voor een langdurige relatie

Zoete aardappel

Je wist het misschien niet, maar zelfs voordat je er cannabis aan toevoegt, kunnen zoete aardappelen je humeur helpen verbeteren door de productie van serotonine te verhogen. Maar door het te combineren met cannabis, kunnen de euforische effecten van ons favoriete kruid nóg sterker naar voren komen. Naast dat zoete aardappel op tal van manieren kan worden bereid (je kunt er zelfs heerlijke patatjes mee maken), zijn ze een geweldige bron van vitamine E, een voedingsstof die een sleutelrol speelt in de gezondheid van je hersenen en tegelijkertijd je hart beschermt. Daarnaast bevat vitamine E tal van antioxiderende eigenschappen. Dat allemaal terzijde is zoete aardappel dus een geweldige snack om te nemen voor óf tijdens je cannabis avontuur. 

Lees ook: Dit is waarom hennep een geweldige toevoeging kan zijn aan je dieet

Thee

Antioxidanten komen in verschillende vormen, waaronder flavonoïden - die bijvoorbeeld ook in cannabis voorkomen. En laat thee daar nou net vol van zitten. "Polyfenolen, of flavonoïden, zijn waarschijnlijk een belangrijk onderdeel van wat thee tot een gezonde drank maakt", aldus de Harvard School of Public Health. "Deze chemische verbindingen werken als antioxidanten, die de schadelijke effecten van vrije radicalen in het lichaam beheersen." Combineer je dit met cannabis, dan zouden deze antioxidanten en flavonoïden je een sterk rustgevende high kunnen bieden. Dit is dan ook de reden dat cannabisthee in sommige werelddelen zo populair is. 

Tags

  • Alle blogs (488)