opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Zo beïnvloedt het zomerse weer je libido (en dit is wat je ermee moet doen!)

zomer meer seks warm

De zomer is een paar dagen geleden begonnen en dat is te merken ook! Met temperaturen die oplopen tot wel 35 graden is de kans groot dat je vandaag thuis of op je werk vergaat van de hitte (thank god for airconditioning!). Toch zijn we vrijwel allemaal blij met een zonnige zomer: je kunt in je korte broek naar buiten, terrasjes zitten vol met leuke mensen en een duik in een zwembad is lekkerder dan ooit. Kortom: de zomer is om van te genieten, maar wist je dat er naast de temperaturen nóg iets naar ongekende hoogten stijgt tijdens deze warme dagen? We hebben het natuurlijk over je libido. Want wat blijkt uit onderzoek? Een spannend nummertje maken doen we het liefst op een warme zomerse nacht!

Sociale nabijheid

Oké, de kans bestaat dat je vandaag niets liever doet dan met gespreide armen en benen onder een ventilator liggen, maar je kunt niet ontkennen dat de zomer vaak wordt geassocieerd met het vinden van liefde, flirts en lust. Zelfs de wetenschap staat erachter, want ons libido is in de zomer het allerhoogst. Hoe dat komt? Nou, om te beginnen is er een verband tussen warmte en intimiteit. Warmte zorgt ervoor dat we ons verbonden voelen met de mensen om ons heen. En als we ons eenzaam voelen, dan zullen we de temperatuur eerder als koud ervaren. "Onderzoek naar ‘belichaamde cognitie’ toont aan dat zelfs het vasthouden van warme dranken de percepties van sociale nabijheid verhoogt," zegt seksuoloog Dr. Jess O'Reilly hierover. "En wanneer we ons sociaal geïsoleerd voelen, ervaren we de temperatuur als kouder."

Je libido naar een nóg hoger niveau tillen? Probeer deze krachtige libidokruiden eens!


Horny Goat Weed

Damiana 50gr

Aphrodite Mix 50g

Maca Lepedium

"Omdat temperatuur en gevoelens van intimiteit psychologisch gerelateerd zijn, tonen onderzoeken aan dat verandering van de ene de ander kan beïnvloeden - en omdat we seks met intimiteit associëren, kun je tijdens de zomermaanden een toename van het verlangen naar seks ervaren," legt de seks-expert uit. En dat zou best nog wel eens kunnen kloppen. Een onderzoek van een groot condoommerk toonde aan dat mensen die in een warm klimaat wonen, meer seks hebben dan personen op koudere locaties. Toch zegt dat niet alles: want ze merkten óók dat 35 procent van de ondervraagden ook weleens nee zei tegen seks vanwege de hitte. Het is ook nooit goed he?

Vitamine D en Serotonine

Dat Vitamine D goed voor je lichaam is, dat weet je inmiddels wel. Maar wist je ook dat deze vitamine geweldig is voor je libido? "De testosteronniveaus in het bloed van mannen stijgen evenredig met de doses vitamine D," vertelt seksuoloog Dr. Martha Tara Lee aan een Amerikaanse website. "De vitale voedingsstof wordt geproduceerd in het lichaam na blootstelling aan zonlicht en kan ook worden verkregen door het eten van vette vis en vlees."

En daar blijft het niet bij, want onderzoekers aan de Medische Universiteit van Graz in Oostenrijk vonden dat mannen met meer vitamine D per ml bloed veel meer testosteron in hun bloedcirculatie hadden dan degenen met minder, vitamine D". Laten we ook niet vergeten dat vitamine D-tekort kan leiden tot een laag oestrogeen bij vrouwen, wat ook weer resulteert in een laag libido. Dus ja: verhoogde vitamine D-niveaus zorgen ervoor dat je hormonen, en je libido, ongekend hoog zijn tijdens de zomermaanden.

Of wat dacht je van deze geweldige afrodisiaca?


Sex Opium Liquid

Prorino Damiana Powershot

Libidoforte 5caps

Rush Herbal Popper

Toch is dat niet het enige seks-voordeel dat we van de zon krijgen. Psychiater Ashwini Nadkarni, tevens docent aan de medische faculteit van Harvard, vertelde dat de serotonine boost die we krijgen van de zomerzon ons helpt om plezier te ervaren - op allerlei manieren. Naarmate onze serotonineniveaus stijgen, voelen we ons waarschijnlijk meer geneigd om open te staan voor seksuele ervaringen.

Seksueel verlangen

En het is niet alleen lichamelijk, ook mentaal hebben we in de zomer simpelweg meer zin. "De zomer is de perfecte tijd om te experimenteren in bed, omdat de energie van de zomer zich kan vertalen in veel seksueel verlangen”, verklaarde Dr. Lauren Brim, arts voor menselijke seksualiteit. "Terwijl we over het algemeen in de zomer minder en meer ontspannen werken, leidt deze hogere staat van opwinding tot betere orgasmes en meer openheid om te experimenteren en nieuwe soorten genot te ontdekken." Met andere woorden: dat feestelijke vakantiegevoel - en misschien ook wel dat extra Bacardi-colaatje - zorgen dus inderdaad voor meer spanning in de slaapkamer.

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.