opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1689 reviews

17% GROW KITS + MAGIC TRUFFELS SALE
CODE: GROW24

We hebben het hier op Dutch-Smart regelmatig gehad over de verschillen tussen cannabis edibles, en het roken (of vapen) van cannabis. Een van de grootste verschillen is dat wanneer je je THC binnenkrijgt via eetbare middelen, zoals een spacecake of brownies, de effecten vaak veel later van start gaan. Dit maakt het risico op overdosering aanzienlijk groter, en dat is ook de reden waarom het percentage misselijkheid, duizeligheid en andere nare bijeffecten veel vaker optreden bij edibles dan bij niet-edibles. Gelukkig zijn er manieren om dit enigszins tegen te gaan - en wij gaan je vertellen wat die manieren zijn!

Lees ook: Kunnen paddo’s je relatie redden? Deze therapeut denkt van wel!

Geduld, timing én de juiste dosering

Laten we eerlijk zijn: de meesten van ons die cannabis edibles op hebben, hebben zonder twijfel wel eens wat nare effecten ervan gekregen. Net dat ene plakje extra op ‘omdat je nog niets voelde’? Dan staat je wellicht een hele vervelende avond te wachten! Met edibles is het probleem dat je nooit echt helemaal zeker weet of je wel genoeg op hebt, simpelweg omdat de effecten vaak pas na enkele uren beginnen. 

Dat kan betekenen dat je dus lang zit te wachten tot je wat voelt, en in die tijd is de kans groot dat je nog maar zo’n brownie naar binnen werkt om alles wat te versnellen. In tegenstelling tot andere vormen van het nuttigen van cannabis, vereisen wiet eetwaren geduld, timing én de juiste dosering. Da’s best veel gevraagd voor iemand die nog niet veel ervaring heeft met cannabis! Dit is dan ook de reden dat veel mensen de plezieren van edibles maar achterwege laten en het houden bij het roken van een jointje of bong, of natuurlijk het vapen in een cannabis vaporizer

Lees ook: Geef je concentratie een boost met het bijzondere Gotu Kola

Nieuwe edibles

Maar hoewel enkele van de uitdagingen rondom edibles lastig te beheersen zijn, melden veel gebruikers dat er wel degelijk manieren zijn om de effecten sneller te laten beginnen. Een van de meest interessante ontwikkelingen binnen de cannabisindustrie zijn dan ook enkele snelwerkende eetwaren, die speciaal zijn ontworpen om de gevreesde wachttijd te omzeilen. Deze eetwaren worden ontwikkeld door bedrijven die beweren dat een consument de effecten ervan binnen 15 tot 20 minuten begint te voelen.

Een van de manieren die hiervoor gebruikt wordt is door middel van een proces dat lipidenmicro-inkapseling wordt genoemd. Wanneer toegepast, kunnen edibles op deze manier ‘de maag omzeilen en sneller in de dunne darm komen’, aldus een van de eigenaren van zo’n vernieuwend cannabis-bedrijf. 

Lees ook: Het bijzondere maca - een natuurlijke libido-booster

Pas dit trucje toe voor sneller-werkende edibles

Gelukkig hoef je echter niet per se speciale edibles te kopen om van deze effecten te kunnen genieten. Een truc die veel cannabisgebruikers namelijk uitproberen om het proces te versnellen, is door edibles te maken (of kopen) die smelten. Denk bijvoorbeeld aan chocolade. Wanneer deze edibles vervolgens onder de tong worden gelegd, kan het proces aanzienlijk worden versneld. In plaats van te wachten tot de edible zijn weg vindt naar het spijsverteringskanaal, zorgt deze sublinguale methode ervoor dat de THC snel door de bloedbaan wordt opgenomen, net als een tinctuur of olie, die tot de snelste manieren behoren om THC op te nemen.

Een andere manier die je kunt proberen om het tempo van edibles te versnellen, is door je metabolisme een boost te geven. Hoewel het versnellen van je stofwisseling tijd en werk kost, kan iemand op de lange termijn aan zijn of haar metabolisme werken door voldoende eiwitten te consumeren, water te drinken, te sporten en voldoende te slapen, wat ook weer zal resulteren in een gezondere levensstijl. Een snellere stofwisseling zorgt ervoor dat producten sneller door je lichaam worden verwerkt, wat ook weer zorgt voor snellere effecten van bijvoorbeeld edibles. 

Lees ook: De krachten van microdoseren: heeft placebo ermee te maken?

Just try it!

Heb je nog nooit een cannabis edible geprobeerd? Laat je dan niet intimideren door de nieuwigheid en de obstakels. Veel lezen over cannabis eetwaren en het uiteindelijk gewoon eens proberen is waarschijnlijk de enige manier om erachter te komen of het bij je past of niet. Een edible high kan sterk en leuk zijn, vooral als je de sweet-spot weet te raken! 

Tags

  • Alle blogs (488)