opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1683 reviews

Magic truffels behoren tot de meest bijzondere psychedelica ter wereld. Wetenschappers zijn nog steeds bezig uit te zoeken hoe de werkzame stof, psilocybine, precies werkt. Eén ding dat onderzoekers wel zeker weten is dat het een breed scala aan indrukwekkende effecten op zijn gebruikers teweegbrengt. Er gaat niets boven een intense spirituele en emotionele ervaring onder het genot van magic truffels. Sterker nog: veel mensen die al eens een truffel-trip hebben ervaren noemen het een van hun meest ‘belangrijke ervaringen ooit’. Ben je ook benieuwd naar het gebruik van magic truffels? Dan is het goed om te weten wat je te wachten staat. Hier is een snelle lijst van 5 dingen die je moet weten voor je magic truffels gebruikt.

Lees ook: Mike Tyson gooit 5 gram paddo’s achterover tijdens podcast

First things first: wat zijn magic truffels?

Magic truffels zijn in feite een bijproduct van de Magische Paddestoel, beter bekend als de paddo. Hoewel beide door veel mensen door elkaar gebruikt worden, is er één belangrijk verschil: truffels groeien ondergronds, zonder ooit naar de oppervlakte door te breken. Wetenschappers ontdekten dat er een ingewikkeld netwerk van witte, draderige schimmels, mycelium genaamd, in de grond zit waar paddenstoelen groeien. De paddenstoel is in feite een vrucht die door deze schimmel wordt voortgebracht, en sommige soorten kunnen onder bepaalde omstandigheden in hun mycelia Magic Truffels produceren. Zowel magic truffels als paddo’s geven zeer krachtige psychedelische effecten, omdat ze beide de werkzame stof psilocybine bevatten. 

Psilocybine is een psychoactieve drug die voorkomt in ongeveer 200 verschillende soorten paddestoelen. Daarvan zijn er maar een handjevol in staat om magic truffels, officieel sclerotia genoemd, te produceren. De bekendste paddenstoelen hiervoor zijn Psilocybe tampanensis, Psilocybe mexicana en Psilocybe atlantis, hoewel er ook meldingen zijn van andere soorten met deze truffel-creërende eigenschappen. In feite zijn magic truffels dus nog veel bijzonderder dan paddo’s, maar gelukkig worden deze psychedelische ondergrondse schimmels vandaag de dag veel gekweekt en kun je ze onder andere hier op Dutch-Smart kopen. Hieronder vertellen we je over een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je zelf de bijzondere effecten van deze schimmels wilt gaan ontdekken. Lees je mee?

Lees ook: Alles wat je moet weten over paddo’s en paddo grow-kits

1. Set en setting zijn erg belangrijk

De allereerste tip die we willen geven voor je eerste magic truffel trip, is dat je ‘set’ en ‘setting’ in orde moeten zijn. Psychedelica zijn krachtige hulpmiddelen voor zelfontdekking, maar ze kunnen gevaarlijk zijn als je ze inneemt zonder een helder hoofd en in een omgeving die op dat moment niet aan je behoeften voldoet. Dit wordt ook wel de ‘set’ genoemd: je mentale staat op het moment van de trip. Blijf zo mogelijk uit de buurt van psychedelica als het leven onlangs bijzonder stressvol is geweest of als je periodes doormaakt met aanzienlijke emotionele extremen. Deze omstandigheden zullen tijdens een trip zeer waarschijnlijk versterkt worden en dit kan negatieve emoties naar boven brengen. Het versterken van negatieve gevoelens kan in sommige gevallen zelfs leiden tot duidelijke nadelen als angst, paranoia, depressie enzovoort. Gebruik dus alleen magic truffels (of andere psychedelica) wanneer je lekker in je vel zit. 

En dan is er ook nog ‘setting’, dit draait om de omgeving waarin je je bevindt tijdens je trip. Als je aan je psychedelisch avontuur begint, is het belangrijk goed op de omgeving te letten. Dit lijkt aanvankelijk een klein detail, maar dit kan van invloed zijn op hoeveel effect psychedelica zullen hebben, want ze beïnvloeden verschillende mensen op verschillende manieren en in verschillende omgevingen. Ben je nieuw met psychedelica? Zorg dan dat je een plek zoekt waar mensen zijn die je vertrouwt en die weten wat ze doen (omdat ze bijvoorbeeld zelf al ervaring hebben met magic truffels). Je eerste psychedelische trip moet idealiter onder gecontroleerde omstandigheden gebeuren, dus zorg dat je goed voorbereid bent voor je aan deze psychedelische reis begint. 

Lees ook: 5 verklaringen voor waarom paddo’s voor kerst hebben gezorgd

2. Een goede voorbereiding is het halve werk

Magic Truffels zijn een krachtig hallucinogeen, dus je kunt maar beter voorbereid zijn op de effecten. Wat je in ieder geval nodig hebt: veel water en snacks voor het geval je eetlust toenemt, en ook lichte voedingsmiddelen zoals fruit of snack-groenten die helpen tegenwicht te bieden aan een eventueel verlangen naar suiker na het innemen van truffels. Omdat magic truffels normaliter op een lege maag worden gegeten om zo de effecten te versterken, kan het zijn dat je wat misselijk wordt. Als dat gebeurt, zorg er dan voor dat je wat voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Een andere belangrijke stap ter voorbereiding is om ervoor te zorgen dat je voldoende tijd vrij hebt voor je trip - zowel voor als na de reis. Maak je dag en de volgende vrij van eventuele afspraken, schakel alle vormen van communicatie (behalve voor noodgevallen) uit om ervoor te zorgen dat je je in deze tijd op jezelf kunt concentreren. Laat een vriend of familielid weten dat je aan het trippen bent, zodat hij of zij ervan op de hoogte is als er een noodgeval is. Ruim alles op wat afleidend kan zijn - sms'jes, e-mails van werk of familieleden... Bij het innemen van psychedelica is het belangrijk dat je jezelf zo weinig mogelijk afleiding geeft om ze goed te laten inwerken. Hoe minder afleiding van de buitenwereld, hoe beter!

Lees ook: Zijn paddo’s sterker dan magic truffles?

3. Bad-trips kunnen voorkomen

Hoe geweldig een magic truffle trip ook kan zijn, ook bad-trips kunnen voorkomen. Het spreekt vanzelf dat als je met vrienden magic truffels neemt, je allemaal samen moet werken om een leuke tijd te hebben. Verschillende doseringen beïnvloeden mensen op verschillende manieren en dus kan wat voor sommigen vrij gemakkelijk te hanteren is, anderen erg heftig raken. Blijf kalm, positief en sympathiek rond degenen die een ongemakkelijke ervaring hebben, want zij maken waarschijnlijk iets veel heftigers mee dan jijzelf; per slot van rekening lopen geen twee trips ooit hetzelfde af!

De effecten van magic truffels en psilocybine kan sterk variëren, afhankelijk van de dosering en set en setting, maar het is altijd het beste gebruik om tijdens je trip zo geaard mogelijk te blijven door je kalmte te bewaren in welk rijk of welke wereld je je ook bevindt. Er is niets erger dan het gevoel te hebben dat niemand je begrijpt wanneer het allemaal even wat minder gaat. Als je merkt dat de trip niet zo lekker gaat en je behoefte hebt aan afwisseling, dan kunnen al deze verschillende technieken helpen. Doe het licht aan, ga uit de buurt van mensen die je overdonderen met hun woorden of daden (of ga naar buiten voor frisse lucht); doe wat ademhalingsoefeningen, want die kalmeren ons centrale zenuwstelsel als we ons angstig voelen. Als een soort muziek je goed laat voelen, zet deze dan op. Een andere methode om uit een bad-trip te raken is door wat te eten. Het allerbelangrijkste is in ieder geval om te proberen te beseffen dat de trip relatief snel weer over is. 

Lees ook: Wat is het verschil tussen paddo's en magic truffels?

4. De smaak is niet geweldig - maar je kunt er iets aan doen

Je zal niet de eerste en ook zeker niet de laatste persoon zijn die zijn magic truffels direct na het innemen weer uitkotst. In tegenstelling tot échte truffels, zijn sclerotia (magic truffels) niet bepaald een delicatesse. Als je een van de vele mensen bent die de smaak van magic truffels te sterk of te bitter vindt, dan is het misschien verstandig ze te verwerken in andere voedingsmiddelen zoals salades, smoothies, thee of door de appelmoes. Vooral het maken van truffel-thee is een populaire methode om de smaak van truffels wat te maskeren. Een groot voordeel van deze methode is dat het de trip sneller op gang brengt dan wanneer je het door te eten tot je neemt, wat zorgt voor een vroegere high zonder te maken te hebben met onaangename smaken of geuren.

Om een kopje paddestoelenthee te maken, moet je de paddestoelen in kleine stukjes snijden. Hoe kleiner ze zijn als ze gebrouwen worden, hoe beter het is voor de opname in je lichaam. Vervolgens kook je water en laat je deze kort afkoelen. Vervolgens stop je de truffels in een thee-ei en giet je het hete water over de truffels heen. Laat dit vervolgens ongeveer 10 tot 20 minuten staan tot de truffels goed in de thee getrokken zijn. Schenk de thee in een ander glas en je truffel-thee is klaar om te drinken. Proost!

Lees ook: Dit is waarom Atlantis Magic Truffels zo ontzettend populair zijn

5. Vergeet niet te genieten

Begin je de effecten van magic truffels te voelen? Dan is het goed te begrijpen dat je een breed scala aan effecten en emoties kan ervaren. Misschien wil je lachen en huilen tegelijk, je hoort geluiden misschien anders of diepgaander dan voorheen, het hoort er allemaal bij! Haal diep adem en vecht niet tegen wat er gebeurt - begrijp dat dit bij de trip hoort en geniet van de vele bijzondere effecten. Blijf jezelf er zo nodig aan herinneren dat deze ongelooflijke reis op een gegeven moment zal eindigen; hoewel er misschien momenten zijn waarop je denkt dat het nooit voorbij zal gaan - ook omdat de tijd ontzettend langzaam lijkt te gaan tijdens een truffel-trip.

Tijdens de truffelervaring is het belangrijk dat je geen verwachtingen hebt - haal gewoon adem, probeer op je gemak te blijven en vecht niet tegen wat er gebeurt. Als je zin hebt om iets te doen en je kunt het op een veilige manier doen, doe het dan! Laat je geest afdwalen waarheen het wil of als je wilt gewoon blijven liggen zonder ook maar iets te proberen, dan is ook dat helemaal prima. De effecten van magic truffels zijn tamelijk onvoorspelbaar maar ze zijn op hun eigen manier altijd ongelooflijk, dus ga mee met wat er om je heen gebeurt, want de kans is groot dat er flink wat geestverruimende effecten plaatsvinden. Geniet, en go with the flow.