opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Binnenkort aan de paddo’s of truffels? De wetenschap heeft je nodig!

paddo wetenschap

Ben je van plan om binnenkort op paddo's of magic truffels te trippen? Als je bereid bent een paar enquêtes in te vullen, kan jouw ervaring helpen om de toekomst van psychedelische wetenschap in kaart te brengen. Dat is namelijk precies wat een stel researchers van de Johns Hopkins University van plan is. 

Lees ook: De spirituele voordelen van magic mushrooms en andere hallucinogenen

Psychedelische trip

De onderzoekers van deze specifieke universiteit, die overigens absoluut vooraan staan op gebied van psychedelische studies, werken samen met een in Denver gevestigde non-profitorganisatie om duizenden praktijkervaringen op te doen met psilocybine, de belangrijkste psychedelische component van paddo's en magic truffles. Door af te wijken van een standaard onderzoeksomgeving, hopen ze een beter begrip te krijgen van de factoren die een psychedelische trip en de uitkomsten ervan beïnvloeden.

Wat gevraagd wordt is duidelijk: de onderzoekers vragen mensen die van plan zijn psilocybine te gebruiken om hun ervaringen te delen om een ​​beter begrip te krijgen van de geweldige effecten van het middel, juist wanneer deze genomen worden buiten een laboratorium. Denk hierbij aan festivals of in de open natuur. De onderzoekers zelf noemen dit dan ook een ‘real world study’. 

Lees ook: 5 tips voor een aangename eerste psychedelische ervaring

Real world study

"Omdat ons onderzoek ‘real world’ is, kunnen deelnemers zich om welke reden dan ook inschrijven en in elke omgeving gebruik kunnen maken van dit middel, zullen we ongekende nieuwe details leren over hoe individuen ervoor kiezen om deze stof te gebruiken", aldus Del Jolly, mede-oprichter en directeur van Unlimited Sciences, de non-profitorganisatie die de studie financiert. "We hopen ons begrip te vergroten met een grote reeks enquêtes."

Elke Engelssprekende volwassene die van plan is psilocybine in de komende zes maanden te gebruiken, kan zich aanmelden voor het onderzoek. "Uw inbreng", zegt de website, "zou ons collectieve wetenschappelijke begrip van de effecten van psilocybine op de menselijke geest wezenlijk kunnen ontwikkelen”. 

Lees ook: Good to know: Kun je een overdosis cannabis krijgen?

Enquetes 

Dat betekent overigens niet dat je enkel een portie paddo’s hoeft te noemen. Er is namelijk ook nog wat werk aan de winkel náást het trippen. Deelnemers zullen worden gevraagd om maximaal vijf enquêtes over zichzelf en hun psilocybine-ervaringen in te vullen: één enquête twee weken voordat ze psilocybine innemen, de volgende in de uren voor gebruik, een andere in de dagen na de ervaring en vervolgens twee vervolgonderzoeken in de weken en maanden daarna. Elke enquête neemt naar verwachting tussen de 10 en 30 minuten in beslag.

"Deelnemers wordt gevraagd om details te beschrijven van zowel hun 'set' (gemoedstoestand) als 'setting' (fysieke situatie) in maximaal zes tijdsperioden rond een geplande dosis psilocybine," aldus een persbericht van Unlimited Sciences, "om variabelen te isoleren van ervaringen en hoe deze zich verhouden tot gezondheid en andere uitkomsten. "

Lees ook: Ook in Canada kunnen mensen nu (legaal) paddo’s gebruiken

De toekomst van psychedelica

Overigens is dit zoals jullie waarschijnlijk wel weten niet het eerste onderzoek van Johns Hopkins naar psychedelica. Vorig jaar lanceerde de universiteit zelfs een uniek psychedelisch onderzoekscentrum in zijn soort. Het Center for Psychedelic and Consciousness Research heeft zich primair gericht op mogelijke toekomstige toepassingen van psychedelica op tal van verschillende aandoeningen. Het samenstellen van een database met gegevens uit de ‘echte wereld’ kan hierbij helpen, aldus de organisatie. 

In het huidige onderzoek willen Unlimited en Johns Hopkins meer leren over de positieve en negatieve resultaten van psilocybine-gebruik en over factoren die die uitkomsten kunnen beïnvloeden. "We willen variabelen onderzoeken zoals demografie, levensstijl, mindset en persoonlijkheidskenmerken", zegt de website van het onderzoek, "evenals kenmerken van de ervaring zelf, zoals dosering, inname-methode, intentie en setting, die van invloed kunnen zijn op de lange levensduur van psilocybine. -term effecten”.

Kortom: wil jij een bijdrage leveren aan de toekomst van psychedelica? Meld je dan hier aan voor het onderzoek!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.