opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

Kun je ook ayahuasca microdoseren?

ayahuasca microdoseren

Het laatste jaar is de populariteit rondom het microdoseren van psychedelische stoffen als een raket de lucht in geschoten. Ook op Dutch-Smart hebben we al vaker aandacht besteed aan het nemen van kleine hoeveelheden psychedelica om een breed scala aan gezondheidsvoordelen te realiseren. Maar waar je zowel in de media als hier op Dutch-Smart vooral leest over het microdoseren van bijvoorbeeld LSD en psilocybine, vragen steeds meer mensen zich af hoe het dan zit met andere psychedelische middelen, waaronder ayahuasca

Ayahuasca-ritueel

Het krachtige psychedelische brouwsel ayahuasca wordt al vele honderden jaren gebruikt door inheemse stammen van het Amazonegebied voor spirituele verrijking, persoonlijke groei en het omgaan met traumatische ervaringen. Ook in het Westen groeit de vraag naar deze mystieke drank gigantisch. Zo kun je tegenwoordig in Nederland op diverse plekken terecht voor een ayahuasca-ceremonie, maar besluiten ook veel Nederlanders het Amazonegebied te bezoeken om midden in de jungle een ayahuasca-ritueel te ondergaan. 

Ayahuasca zou namelijk volgens velen een veelbelovend hulpmiddel zijn voor aandoeningen als verslaving, psychische aandoeningen, angsten en symptomen van depressie. De psychedelische drank wordt gezien als het meest heftige hallucinogeen ter wereld en bestaat normaliter uit twee ingrediënten: een DMT bevattende plant zoals Psychotria viridis (Chacruna) of Diplopterys cabrerana (Chaliponga), en een MAO-remmend kruid zoals Banisteriopsis caapi - ook wel simpelweg Ayahuasca genoemd. 

De voordelen van microdoseren

Nu weer terug naar het microdoseren. Voor de mensen die niet weten wat dit fenomeen inhoudt, hebben we op Dutch-Smart een uitgebreid artikel over de potentiële voordelen van microdoseren geschreven. In het kort: bij het microdoseren van bijvoorbeeld magic truffles, wordt er om de paar dagen een zeer kleine hoeveelheid truffels ingenomen. Groot genoeg om profijt te hebben van de gezondheidsvoordelen, maar klein genoeg om er niet van te gaan trippen. Maar nu het microdoseren van paddo’s, truffels en LSD wereldwijd steeds populairder worden, zou je je af kunnen vragen of ook het microdoseren van dit krachtige ayahuasca positieve effecten kan hebben op onze mentale en fysieke gezondheid. 

Het antwoord op de vraag of je ayahuasca kunt microdoseren, is kort: we weten het nog niet.

Wetenschappers zijn nog maar net begonnen met het onderzoeken van activiteiten als microdoseren met paddo’s en LSD, dus de kans is groot dat het nog even op zich laat wachten voor we te weten komen of ayahuasca een geschikt middel is om op te delen in kleinere porties voor een positief effect. Met de recente opening van een nieuw centrum voor psychedelisch onderzoek in zowel Londen als de Verenigde Staten, lijkt het er echter op dat we mogelijk snel antwoord gaan krijgen. 

Ayahuasca en ‘kwaliteit van leven’

Toch is dat niet het antwoord waar we je mee laten zitten. Uit voorlopige bevindingen van dr. Gerald Thomas, die in Canada veelvuldig met ayahuasca in een retraite werkt, blijkt dat er met het microdoseren van ayahuasca positieve veranderingen te zien zijn bij personen die zich hieraan wagen. Deze veranderingen zijn bijvoorbeeld te zien op gebieden als kwaliteit van leven, creativiteit en gevoelens van hoop. Daarnaast wordt er in zijn studie ook veelvuldig een daling van gebruik van tabak, alcohol en cocaïne gemeld. 

Hoewel we dus niet zeker weten of ayahuasca microdoseren werkt, zien gebruikersrapporten er vooralsnog positief uit. Geïnteresseerd geraakt in het microdoseren van Ayahuasca? Later deze week publiceren we hier op Dutch-Smart een handig ayahuasca microdosing-schema. Houd de website dus goed in de gaten! 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.