opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, vandaag verzonden
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 geweldige voordelen van slaap- en droomkruiden

slaap droomkruiden

Het weekend is bijna voorbij en dat betekent dat de meesten van ons er morgen weer tegenaan moeten. Zelfs nu we tijdens deze crisis weinig kunnen ondernemen (een feestje, barbecue of verjaardag zit er helaas niet in…), is het niet verwonderlijk dat velen van ons zich redelijk uitgeput voelen als de maandag begint. Maar wat als we je vertellen dat een goede nachtrust zó belangrijk is voor onze lichamelijke gezondheid en emotioneel welzijn, dat het je hele werkweek zou kunnen verbeteren? Waarschijnlijk hoor je dit niet voor het eerst, maar in dit artikel vertellen we je waarom sommige specifieke ontspannende kruiden én droomkruiden van Dutch-Smart je echt kunnen helpen om je leven ten goede te veranderen. 

Lees ook: Voordelen van microdoseren sterker dan nadelen, zeggen onderzoekers

Te weinig slaap maakt je dik

Laten we beginnen met iets dat velen van ons zal raken: te weinig slaap is sterk gekoppeld aan gewichtstoename. En dat is precies wat de meesten van ons niet willen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die te weinig slapen, vaak zwaarder (en ongezonder) zijn dan mensen die wel voldoende slapen. In een uitgebreide studie hadden volwassenen die 's nachts niet de nodige uren slaap kregen 55% meer kans op obesitas. Het effect van slaap op gewichtstoename lijkt verband te houden met veel factoren, waaronder invloed op hormonen en motivatie. Zoals je weet, vind je in onze supplementen shop veel supplementen en kruiden die je kunnen helpen bij het afvallen, maar misschien is een kruid als valeriaan dus nog veel effectiever!

Lees ook: Ministerie van Volksgezondheid stopt 1,9 miljoen euro in cannabis-onderzoek

Slaap maakt je gelukkiger

Stemmingswisselingen zijn een van de meest voor de hand liggende bijwerkingen van een gebrek aan slaap, en velen van ons kunnen genoeg verhalen vertellen over prikkelbaarheid, frustratie en zelfs symptomen van depressie als we moe worden. Slaap speelt inderdaad een belangrijke rol in ons vermogen om positieve en negatieve emoties te reguleren en verlaagt in feite onze gevoeligheid voor emotionele prikkels. De wetenschap heeft aangetoond dat slaapgebrek ons ​​vermogen vermindert om belangrijke sociale signalen te verwerken. Samen kunnen deze beperkingen het nogal moeilijk maken om sociaal en opgewekt te zijn. Dus wat is nou een geweldig kruid dat je goed laat slapen en waar je uiteindelijk misschien ook wel gelukkiger van wordt? Blauwe lotus!

Lees ook: Eerste Amerikaanse staat kiest voor legalisatie paddo’s en ayahuasca

Voldoende slaap verbetert je geheugen en prestaties

Wil je goed presteren op het werk, in de slaapkamer of gewoon in het algemeen tijdens een gesprek met je partner? Nou, een goede nachtrust is essentieel voor je hersenen om optimaal te functioneren. Een geweldig kruid dat zowel het vermogen om te slapen als de optimalisatie van je hersenen bevordert, is Skullcap. Slaap beïnvloedt eigenlijk alles, van het vermogen om te focussen en problemen op te lossen tot het onthouden van belangrijke informatie. Geheugenconsolidatie - het proces waarbij informatie van ons vluchtige kortetermijngeheugen naar ons langetermijngeheugen wordt verplaatst - vindt plaats terwijl we slapen. Zelfs als je een uurtje slaap tekort komt, kan het al je prestaties verminderen, net als bij alcoholgebruik. Tegelijkertijd verhoogt slaapgebrek het aantal fouten dat we maken tijdens ons werk. 

Lees ook: Zo droog je eenvoudig je eigen verse paddo’s

Voldoende slaap verbetert ons atletisch vermogen

Dacht je dat je alles onder controle had met wat trainingen en gezond eten? Denk nog eens na! Slaap is minstens zo belangrijk als deze twee factoren. Stanford-onderzoekers onderzochten het effect van slaap op een groep basketballers. Uit het onderzoek bleek dat het krijgen van voldoende slaap de snelheid, nauwkeurigheid, reactietijd en het algehele welzijn van de speler aanzienlijk verbeterde. Daarnaast heeft slaapgebrek een negatieve invloed op onze stofwisseling en zorgt het ervoor dat je lichaam minder snel suikers kan omzetten in energie om de dag door te komen. En als dat nog niet genoeg is? Dan hebben we genoeg voedingssupplementen om je een duwtje in de goede richting te geven.

Lees ook: Drie redenen waarom je cannabis zou moeten vapen in plaats van roken

Voldoende slaap houd je lichaam gezond

Het is duidelijk dat slaap essentieel is. Maar af en toe een uur eerder naar bed gaan, kan een groot verschil in gezondheid maken. Zo is voldoende slaap essentieel voor ons immuunsysteem om infecties te bestrijden. Zelfs gedeeltelijk slaapverlies kan de werking van je immuunsysteem aanzienlijk verminderen. Tegelijkertijd is aangetoond dat te weinig slapen en te veel slapen een negatief effect heeft op de gezondheid van het hart. Chronische kortslapers hebben 48% meer kans op het ontwikkelen van of overlijden aan een hartaandoening. Lig je vaak tot 12.00 uur in bed? Dan vergroot dat de kans weer met 38%. Als je een slaap- of droomkruid combineert met een ontspannend kruid, weten we zeker dat je het leven aankan als nooit tevoren!

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.