opc_loader

Menu

Direct 5% korting op je eerste bestelling? Schrijf je nu in en ontvang onze nieuwsbrief en ontvang leuke kortingen!  

Aanmelden

9.2 / 10 van 1683 reviews

Praktijken als yoga, mindfulness en meditatie kunnen door personen die er niet aan doen soms misschien als ‘zweverige onzin’ overkomen, maar steeds vaker blijkt dat dergelijke activiteiten een positief effect kunnen hebben op ons leven. Recent onderzoek toont namelijk aan dat mindfulness mensen meer seksuele voldoening kunnen geven. Dat betekent niet alleen méér seks, maar ook nog eens lekkerdere seks. Waar kunnen we tekenen?

Compleet tot rust komen? Probeer deze rustgevende kruiden!


Bay Bean

Maconha Brava

Echte Salie

Mulungu

Betere seks dan ooit tevoren!

Het idee van mindfulness is het bewust worden van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op acties en reacties. De oorsprong ervan ligt in het boeddhisme, maar ook in niet-boeddhistische landen wordt mindfulness steeds vaker toegepast. Het zou een gunstig effect kunnen hebben op de werkvloer, in relaties, bij sociale contacten en dus ook op je seksleven. Dat zegt een nieuw onderzoek dat is gepubliceerd in het Journal of Sex & Marital Therapy. 

“Ik studeer al enige tijd seks en een aantal jaar geleden maakte ik kennis met mindfulness. Seks en mindfulness leken gewoon een natuurlijke match. Mensen hebben vaak moeite om verbinding en een ‘doel’ in seks te voelen”, zei studie-auteur Chelom E. Leavitt, een universitair docent aan de Brigham Young University. De onderzoeker wilde erachter komen welk effect mindfulness kan hebben op seksuele voldoening en libido, en kwam tot een aantal verrassende conclusies. 

Bewustzijn en nieuwsgierigheid

"Het lijkt in eerste instantie misschien wat contra-intuïtief, maar het vertragen van de ervaring en het minder doelgericht en meer opzettelijk maken, helpt mensen zich beter te voelen over zichzelf, dichter bij hun partner en meer tevreden met de seksuele ervaring. Wanneer ik seksuele mindfulness aan koppels leer, zijn de meeste aanvankelijk een beetje sceptisch. Terwijl ze ermee bezig zijn, zijn ze echter vaak verbaasd over het belang van bewustzijn, nieuwsgierigheid, acceptatie en het loslaten van oordelen van zichzelf en de partner”. 

Blijf uren doorgaan met deze afrodisica!


Horny Goat Weed

Sex Opium Liquid

Damiana

Harem Power

Tijdens het onderzoek werden 194 getrouwde, heteroseksuele personen tussen de 35 en 60 jaar oud onderzocht. Leavitt en haar collega's ontdekten dat meer mindful deelnemers meer tevreden waren met hun relaties en seksleven. Ze hadden ook een beter zelfbeeld in vergelijking met minder mindful deelnemers. Dit komt overeen met eerder onderzoek, waaruit bleek dat vrouwen die mindfulness-meditatie beoefenden, een hogere score gaven aan hun seksleven dan vrouwen die dit niet deden. 

Geen gekke standjes

“De gemiddelde persoon kan zijn seksuele relatie verbeteren met wat kleine instructies en oefeningen. Het vereist geen nieuwe standjes of speciale vaardigheden. Betere seks kan zo simpel zijn als het gewoon eens rustig aan doen, minder oordelen over jezelf en je partner en meer aandacht besteden aan aanraking, opwinding en de verbondenheid tijdens seks”, vertelde Leavitt in een online interview. Opmerkelijk detail: de associatie tussen mindfulness en seksuele bevrediging was sterker aanwezig bij vrouwen.