opc_loader

Leeftijdcontrole

Om bij ons te winkelen dien je 18 jaar of ouder te zijn.

Dutch-smart houd zich aan de Nederlandse wet, houd rekening met de wetgeving van het land waar je woont.

Ben je op de hoogte van de wet en ben je 18 jaar of ouder?

Jazeker! Nee, helaas...
. Voor 16:00 besteld, morgen geleverd (momenteel n.v.t.)
. Veilig betalen via uw eigen bank
. Bezorgen wanneer het u uitkomt

5 gezondheidskruiden die je misschien nog niet kende

Gezondheidskruiden

Zoals je waarschijnlijk al weet is Dutch Smart één van de grootste bronnen van gezondheidskruiden in Nederland. Of je nu wat meer energie nodig hebt, tot rust wilt komen na een drukke dag of urenlang bedplezier wilt hebben, wij hebben gegarandeerd een kruid dat bij je wensen past. Maar naast populaire kruiden als kurkuma, rozemarijn en eucalyptus hebben we nog véél meer bijzondere producten in ons assortiment. In dit artikel nemen we een kijkje naar 5 bijzondere gezondheidskruiden die - in ieder geval in Nederland - wat minder bekend zijn, maar die zeker de moeite waard zijn om eens te bekijken (of zelfs uit te proberen). Wil je al onze gezondheidskruiden bekijken? Klik dan hier.

Wil je direct het product bekijken? Klik dan op de afbeelding!

Sutherlandia Frutescens

De bescheiden Sutherlandia frutescens is een kleine struikachtige plant die vooral populair is in Zuid-Afrikaanse tuinen. Traditionele toepassingen voor de wonderplant omvatten de behandeling van depressie en angst, astma en bronchitis, nierinfecties, matige hypertensie, reumatoïde artritis en chronisch vermoeidheidssyndroom. Daarnaast wordt het kruid gebruikt als een algemene gezondheidsbooster. Maar dan het belangrijkste: de plant heeft de bijnaam 'Cancer Bush' gekregen omdat wordt geloofd dat dit krachtige kruid een potentieel medicijn zou kunnen zijn om HIV / aids en kanker te bestrijden. Laboratoriumstudies hebben antikankereffecten van Sutherlandia bewezen, maar het is nog niet wetenschappelijk aangetoond dat het bij mensen ook daadwerkelijk kanker zou kunnen behandelen. Maar dat het een krachtig en bijzonder kruid is, dat moge duidelijk zijn.

Arthrospira platensisof spirulina

Je kunt je afvragen of spirulina echt in dit rijtje thuishoort. Want waar het grootste deel van Nederland waarschijnlijk nog nooit van dit groene kruid heeft gehoord, lopen health-freaks er al enkele jaren mee weg. Gezondheidsbewustelingen zien spirulina momenteel als één van de beste voedingssupplementen die er verkrijgbaar zijn. Deze superfood is van oorsprong een blauwgroene zoutwateralg, maar in poeder- of supplementvorm is het momenteel zowat de rijkste bron van eiwitten op aarde (57 gram per 100 gram) en is het in staat je immuunsysteem naar een nieuw niveau te tillen. Spirulina werd ooit geconsumeerd door de oude Azteken, die de gezondheidseffecten al snel door hadden. Spirulina is een fantastische bron van antioxidanten, verlaagt cholesterol en verlaagt de bloeddruk. Met recht een superfood!

Morinda officinalis (Ba ji tian)

Morinda Officinalis-wortels worden al sinds de oudheid in de Chinese Geneeskunde gebruikt vanwege zijn krachtige effecten. De wortel van de plant (Ba Ji Tian) wordt vooral gebruikt voor het verbeteren van de nierfunctie en het corrigeren van verschillende plasproblemen. Daarnaast wordt het ingezet bij de behandeling van kanker, galblaasaandoeningen, hernia en rugpijn; en voor het stimuleren van het afweersysteem van het lichaam. Een andere belangrijke functie - die vooral voor mannen interessant is - is dat ba ji tian wordt gebruikt om erectiestoornissen en andere seksuele prestatieproblemen mee te behandelen. Een studie concludeerde tevens dat Morindawortel depressies zou kunnen behandelen omdat het een bepaalde stimulerende werking zou hebben op serotonine, een chemische stof in de hersenen die onder andere wordt gekoppeld aan gevoelens geluk en blijdschap.

Ocimum sanctum

Dit kruid, ook wel Heilige Basilicum of Tulsi genoemd, is één van de heiligste planten van Zuidoost-Azië. Het is een naaste verwant van 'normale' basilicum (Ocimum Basilicum), maar het onderscheidt zich vooral vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Het kruid wordt al vele jaren gebruikt door gezondheidsexperts voor de behandeling van een breed scala aan kwaaltjes en aandoeningen. Denk hierbij onder andere aan astma, verkoudheid, hoest, hoge bloeddruk, hoog cholesterol, hoofdpijn, maagklachten, diabetes, gewrichtspijn en nierstenen. Het is daarnaast een krachtig adaptogeen kruid dat stress vermindert en je energielevels een boost geeft. Ook is het rijk aan anti-oxidanten, beschermt het de lever en wordt het soms zelfs gebruikt om vruchtbaarheid te stimuleren. Holy Basil wordt gezien als een tonicum voor lichaam, geest én ziel. Heb jij het al eens geprobeerd?

Annona muricata

We houden het maar op de naam Annona muricata, want de Nederlandse benaming Zuurzak klinkt nou niet bepaald gezond. De plant wordt overigens ook guanábana of guyabano genoemd. Deze kleine, groente plant heeft een vrucht met, volgens diverse onderzoeken, een positief effect op hoge bloeddruk. Een andere studie uit 2011 toonde aan dat extracten van de vrucht daarnaast een gunstig effect zouden hebben tegen borstkanker - een conclusie die vooralsnog weliswaar alleen op muizen is bewezen. Ook zou het kruid gebruikt kunnen worden tegen symptonen van de ziekte van Parkinson. Zuurzak is tevens rijk aan antioxidanten, heeft antioxiderende en antibacteriële eigenschappen, is ontstekingsremmend en helpt bloedsuikerniveaus te stabiliseren. Klinkt best goed, toch?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.